Đakovački stroj u završnici otpuhao i Belišćane!

0
305

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

 ĐAKOVO – BELIŠĆE 112:82

(38:21; 21:31; 29:16; 24:14)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 150. Suci: Josip Mikulić (Osijek), Boris Hartman (Osijek) i Antonio Žulj (Osijek). Opunomoćenik HKS-a: Nihaz Vehebović (Darda).

ĐAKOVO: Šrkinjarić 11, Vojedilov, Hajduković 19, Letica, Jurić 8, Davidović, Radoš 20, Marjanović 6, Blažević 2, Kozić 24, Hrkač 18, Češkić 4. Trener: Goran Gunjević.

BELIŠĆE: Greganović 16, Vrbanić, Kovačević, Mikulić 6. Mamić 6, Vincetić 7, Preglej, Đolić 6, Soldo 19, Blažević 22, Cerjak, Papić, Trener: M. Koprivnjak.

Napokon je i đakovačka košarkaška publika dočekala utakmicu u kojoj nije već nakon početnih deset minuta mogla napustiti dvoranu jer  su protivnici bili toliko nemoćni pa je pitanje pobjednika bilo riješeno već i prije samoga početka. Međutim, Belišćani su očito došli poprilično motivirani kako bi vodećoj momčadi lige pružili što jači otpor. I u tome su uspjeli punih 27 minuta kada su imali rezultatski priključak.

I đakovački su košarkaši krenuli jako motivirani jer utakmice protiv Belišća uvijek su derbiji. A u prvih deset minuta Đakovčani su napadački odigrali bez pogreške. Gotovo sve što su uputili prema protivničkom košu završavala je u okviru obruča i mrežice. Đakovački  košarkaši za deset minuta postigli su 38 poena uz brzu i atraktivnu igru, s puno vice i lijepih poteza. U takvoj igri prednjačio je organizator igre Stjepan Hajduković koji je razigrao svoje suigrače, ali i ubacio 11 poena. Neumoljiv u „trpanju“ bili su i Kozić s devet te Radoš sa šest poena. Ali, i Belišćani su ubacili 21 poen koristeći se brzim prodorima pod koš, ali i preciznim ubačajima Solde i Blaževića. Kada je krajem prve četvrtine domaći trener iz igre izveo Hajdukovića, Radoša i Kozića ritam igre se poremetio, a Belišćani su malo po malo smanjivali domaću prednost. Tako su gosti u 17. minuti stigli na samo minus 7 (54:47) da bi u posljednjim trenucima druge četvrtine bili na 57:52, ali sa zvukom sirene Dino Radoš pogađa za 59:52.

U trećoj četvrtini Belišćani su održavali zaostatak od pet do sedam poena, ali u posljednje tri minute treće četvrtine đakovački košarkaši ubacili su u višu brzinu i do kraja trećega perioda razliku podigli na plus 20 (88:68).

U posljednjoj dionici Đakovčani su svoju prednost povećali na konačnih plus 30 tako da su se u Belišćani upisali u krug poraženih s više od 30 koševa razlike.

Đakovčani doista imaju odlično složeni momčad, širinu na klupi i sigurno je da će u kvalifikacijama igrati važnu ulogu. Hajduković, Kozić, Radoš, Hrkač, Škrinjarić, Jurić, Marjanović, Češkić, Blažević i Vojedilov sigurno su momčad koja ima što za reći. Jer svakako se treba izvući iz ove slavonske lige koja je iz godine u godinu sve slabija i slabija.

A da su Đakovčani doista moćni potvrđuje i činjenica da imaju pet dvoznamenkastih strijelaca. Kozić 24, Radoš 20, Hajduković 19, Hrkač 18, Škrinjarić 11, a blizu toj brojci bili su i Jurić s osam i Marjanović sa šest poena. To je doista u ovoj ligi nezaustavljivo.

A kod Belišćana iskusni Blažević s 22, Soldo s 19 i Greganović sa 16 poena dugo su utakmicu držali u kakvoj takvoj neizvjesnosti.

Ovo je 14. đakovačka pobjeda, a u sljedećem kolu također bi trebalo biti zanimljivo jer Đakovčani idu u goste Županji koja ih je prošle godine stajala naslova prvaka. Bit će zanimljivo može li trener Sanjin Kalaica ponovo napraviti čudo i zaustaviti đakovačke košarkaše na putu do kvalifikacija. Prošle godine to mu je uspjelo jer je pobjedom protiv Đakova brodsku Marsoniju promovirao u prvaka i sadašnjega člana Prve košarkaške lige. No, očito da će i Đakovčani imati što reći u dvorani županjske Gimnazije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here