Đakovčani lagano do bodova protiv mladih “zagrebaša”!

0
647

PRVA HRVATSKA RUKOMTNA LIGA SJEVER

ĐAKOV4O – NOVI ZAGREB 42:18 (22:8)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (Vrpolje).

ĐAKOVO: Orlović, Sivak 4, Roko Mandarić 4, Brzica 1, Carević 1, Rinčić, Mario Goluža 8, Klepo 2, Cickai 4, Dino Goluža 4, Karalić 6, Tribuljak 2, Poljak 3, Vulić 1, Vastl 1, Jarčević 1. Trener: Damir Eklić.

NOVI ZAGREB: Bakić, Dominković, Kamenčić, Kukuljević-Sakcinski 3, Roginić 1, Tolić, Šaban 6, Schramadei 5, Mandić, Nujić 3. Trenerica: Gordana Schramadei.

Đakovčani su se dugo pripremali, odigrali mnoštvo pripremnih utakmica kako bi što spremniji dočekali nastavak proljetnoga dijela prvenstva u kojemu je osnovni cilj sačuvati prvoligaški status i primakunuti se sredini tablice. A u prvom ovogodišnjem kolu Đakovčani su imali lagan zadatak jer im je protivnik bio simpatična momčad Novoga Zagreba, mladi dečki, većinom juniori koji dosada nisu osvojili niti jedan bod.

Od samoga početka Đakovčani su diktirali ritam utakmice, u petoj minuti domaćini su već imali vodstvo 5:1 da bi se do odmora razlika povećavala na đakovačku stranu. Domaći trener Damir Eklić dao je priliku svim igračima koji su se i upisali u listu strijelaca. U prvih pola sata uslijedio je puno laganih golova, najčešće iz kontranapada. Do odmora su domaćini riješili pitanje pobjednika jer na semaforu je bilo nedostižnih 22:8.

U nastavku utakmice bilo je to samo odrađivanje posla, ali su i dalje Đakovčani povećavali svoju prednost. U 44. minuti domaći su stigli do plus 20 (32:12), a najveću prednost od 25 golova Đakovčani su ostvarili u 58. minuti kod rezultata 41:16. Na kraju plus 24, dobar zalog za predstojeće utakmice.

U đakovačkim redovima najraspucaniji bio je Mario Goluža s osam golova, Robert Karalić dodao je šest, a po četiri su se puta u listu strijelaca upisali: Antonio Sivak, Roko Mandarić, Luka Cickai i Dino Goluža. Kod gostiju Tin Šaban zabio je šest, Oskar Schramadai pet, a po tri su zabili Daniej Kukuljević-Sakcinski i Luka Nujić.

S nova dva boda Đakovačni su se popeli na osmo mjesto i sada imaju 13 bodova. U sljedećem kolu očekuje ih gostovanje kod Valpovke koja je pretposljednja sa sedam bodova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here