Ivica Gavran: „Poručujem navijačima da će najesen gledati klubove s Kvarnera, Istre i Dalmacije!“

0
1388

NOGOMETAŠI ĐAKOVO CROATIJE KRENULI S PRIPREMAMA

S puno optimizma i u odličnoj atmosferi održana je u ponedjeljak 15. siječnja prozivka Hrvatskoga nogometnoga kluba Đakovo Croatia. Razloga za zadovoljstvo je više: odlični jesenski rezultati i drugo mjesto s 31 bodom koliko ima i vodeći Čepin, odlična kemija u svlačionici i ambicije koje nitko u klubu ne krije. A one su prepoznate u rečenici trenera Ivice Gavrana: „Poručujem navijačima da će najesen gledati klubove s Kvarnera, Istre i Dalmacije!“ Na današnjoj prozivci pojavila su se 22 igrača koja će konkurirati za udarnu postavu. Iz opravdanih razloga prozivci se nisu odazvali Luka Međugorac i Moises. Ono što je sigurno da boje đakovačkoga kluba neće braniti Ivan Lozić, Izidor Bošnjaković i Matej Fingernagel, igrači koji su u potrazi za novim sredinama.

Prijelazni rok traje od 18. siječnja do 29. veljače tako da još nitko nije stigao u đakovačku svlačionicu. No, razgovori se vode s nekoliko igrača i u dogledno vrijeme trebalo bi se znati tko su nova pojačanja.

O početku priprema Ivica Gavran brzopotezno je odgovorio: „Krenuli smo s pripremama za proljetni dio od kojega očekujemo jako puno. Ne krijem ambiciju, koja je poznata i čelništvu kluba, da ove godine budemo prvaci i u kvalifikacijama izborimo ulazak u Drugu nogometnu ligu. Jer mislim da grad Đakovo zaslužuje kvalitetniji nogomet u odnosu na dosadašnju ligu. Jednostavno, poručujem navijačima da će od jeseni gledati klubove s Kvarnera, Istre i Dalmacije. Znam da će proljeće biti izazovno jer naši glavni konkurenti Slavonija, Čepin i Bedem sigurno će učiniti sve kako bi bili prvaci. No, vjerujem u ovaj projekt, upravu, igrače i siguran sam da ćemo prvi presjeći ciljnu vrpcu. Krenuli smo s treninzima, oni se kombinirano odvijaju na Stadionu Croatia i na umjetnoj travi balona MNK Certissa. Igrači su motivirani, željni treninga i lopte i siguran sam da ćemo ovoga proljeća igrati još bolje nego jesenas, zaključio je trener Gavran.

 Pripremne utakmice: Cibalia, Marsonia, Belišće…

Da sve ide svojim redom potvrđuju i dogovorene pripremne utakmica. Đakovčani će već u subotu otvoriti novu godinu gostovanjem u Vinkovcima kod prvoligaša Cibalije. Sedam dana kasnije (27. siječnja) slijedi gostovanje u Slavonskom Brodu kod drugoligaša Marsonije, a 3. veljače slijedi još jedno gostovanje i to u Belišću. Na početku priprema Đakovčani će se okušati s jačim protivnicima koji su s pripremama krenuli nešto ranije. To će biti test što može đakovačka momčad s jačim protivnicima. Nakon toga slijedi niz tzv. slabijih protivnika. Najprije 7. veljače domaća utakmica protiv Borca iz Bobote, a tri dana kasnije (10. veljače) još jedno domaćinstvo, a protivnik će biti Zadrugar iz Oprisavaca. Generalka je predviđena za 17. veljače kada će Đakovčani na gostovanje u Županju gdje ih očekuje Graničar. A nakon toga, 24. veljače prvo kolo proljetnoga dijela i gostovanje kod vodećega Čepin.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here