Đakovčani u Brodu odradili posao!

0
331

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

BROD – ĐAKOVO 65:110

(21:22; 13:34; 19:33; 12:21)

Slavonski Brod – Dvorana Vijuš. Gledatelja: 150. Suci: Krunoslav Holjevac (Sibinj), Luka Pongračić (Slavonski Brod), Bruno Holjevac (Sibinj). Opunomoćenik HKS-a: Jozo Plazonja (Đakovo).

BROD: Pavić 21, Hadžifizulfić 12,  Čerić, Gabaldo, Junačko 2, Opačak, Matijević, Filip Nužda, Balen 15, Trtolja 12, Karlo Nužda 3. Trener: Krunoslav Rimac.

ĐAKOVO: Škrinjarić 4, Vojedilov 13, Hajduković 9, Letica, Jurić 10, Davidovć 4, Radoš 23, Marjanović 9, Kozić 29, Hrkač 5, Češkić 2. Trener: Goran Gunjević.

I u novoj 2024. godini đakovački su košarkaši nastavili s pobjedama. U Slavonskom su se Brodu tek u prvih deset minuta mučili jer su mladi košarkaši Broda držali rezultatski egal. Međutim, u drugoj  četvrtini stvari su došle na svoje mjesto: Đakovčani su pogađali iz svih pozicija što domaćini nikako nisu mogli pratiti. Na veliki odmor gosti su otišli s vodstvom 56:34. U nastavku utakmice Đakovčani su povećavali svoje vodstvo koje je na kraju završilo s visokih plus 45.

U đakovačkim redovima najefikasniji igrač bio je Josip Kozić s 29 poena, Dino Radoš je dodaš 23. Svi ostali igrači upisali su se u listu strijelaca. Kod Brođana dvoznamenkasti Pavića s 21. Balen s 15, Hadžifizulfić i Trtolja dodali su po 12.

Redove vodeće momčadi lige od ovoga kola pojačao je i povratnik Matej Češkić (u jesenskom dijelu nastupio za prvoligaša Marsoniju) tako da će dominacija đakovačke momčadi do kraja ovoga prvenstva biti još izraženija. Već smo nekoliko puta rekli, da su Đakovčani toliko dominantni da bi svjetsko čudo bilo da ne osvoje naslov prvaka. Ali, to ih zasigurno neće zadovoljiti jer sve oči uprte su u kvalifikacije u kojima se očekuju uspjeh odnosno plasman u Prvu košarkašku ligu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here