Đakovački košarkaši mogu i protiv prvoligaša!

0
445

PRIPREMNA UTAKMICA ĐAKOVAČKIH KOŠARKAŠA

ĐAKOVO – MARSONIA 88:81

(28:19; 21:25; 19:18; 20:19)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Fran Stefan Andrić (Osijek), Mislav Šola (Đakovo) i Filip Kupanovac (Belišće).

ĐAKOVO: Letica, Vojedilov 2, Hajduković 6, Ilakovac, Niko Letica, Jurić 12, Blažević 2, Radoš 21, Marjanović 5, Kozić 16, Hrkač 24, Šakota. Trener: Goran Gunjević.

MARSONIA: Stojisavljević 6, Bassett 2, Popić 21, Carević 6, L. Špehar 14, Kovačević 20, J. Špehar, Filipović 5, Cvitković 7, Zadro. Trener: Igor Kovačević.

Prvenstvenu stanku, uoči Božića i Nove godine, i Đakovčani i Brođani iskoristili su za odigravanje prijateljske utakmice. Đakovčani izuzetno motivirani jer su htjeli vidjeti kako stoje u odnosu na prvoligaškoga protivnika iz Slavonskoga Broda, a Brođanima utakmica nakon tri dana treninga u Novoj 2024. godini i prilika za uigravanje mlađih snaga.

Đakovački košarkaši pokazali su kvalitetu za viši rang natjecanja jer, uz doista složenu momčad na svim pozicijama, igraju brzo i efikasno (11 trica), uz visok ritam igre i brzu tranziciju. U takvim odnosima jedno ime skreće pozornost na sebe. To je Antun Hrkač koji je postao vođa svoje momčadi, siguran u šutu što potvrđuju i tri ubačene trice u prvih deset minuta. Kada se njemu pridružio Dino Radoš sa svojih sedam poena bio je jasan rezultat na semaforu. 28:19 za Đakovo. Brodska igra zasnivala se na dvojcu Popić (5) i Kovačević (9 poena, tri trice).

U drugoj četvrtini Brođani su smanjili zaostatak iz prvoga dijela, ali su Đakovčani i dalje imali prednost. U tim trenutcima solidne role odigrali su Franko Jurić (5 poena), Radoš (5), Marjanović (3) i Hajduković (3). Na odmor su Đakovčani otišli s plus 5 (49:44).

U posljednje dvije četvrtine vidjeli smo izjednačenu igru u kojoj su domaći košarkaši sačuvali prednost i tako nastavili niz domaćih pobjeda protiv Marsonije.

U domaćim redovima prvi strijelac Antun Hrkač s 24 poena (7 trica), uz njega bili su Dino Radoš s 21 i Josip Kozić sa 16 poena. Standardno dobar, gotovo neprimjetljiv na terenu, Franko Jurić ubacio je 12 poena, Hajduković je dodao šest, Marjanović pet, a po prvi se puta đakovačkoj publici predstavio i Blaž Vojedilov koji će uz Hajdukovića brinuti o organizaciji đakovačke igre.

U brodskoj momčadi prvi strijelac bio je Popić s 21 poenom, a odlični šuterski dan pokazao je i Kovačević s ubačenih 20 poena (5 trica).

Ovom utakmicom Đakovčani su se još malo napunili samopouzdanjem jer očito da u predstojećih deset prvenstvenih kola nemaju konkurenciju. Tako da je ova utakmica pokazala omjer snaga s momčadima iz višeg ranga. Doduše, Brođani vode i do kraja će voditi borbu za opstanak u Prvoj košarkaškoj ligi, a Đakovčani vjeruju da će se dogodine pridružiti momčadi Marsonije u drugom rangu hrvatske košarke. Jer trenutna momčad to zasigurno zaslužuje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here