Đakovčani formu bruse protiv premijerligaša!

0
977

ĐAKOVAČKI RUKOMETAŠI KRENULI S PRIPREMAMA

Đakovački rukometaši proslavili su Božić i Novu 2024. godinu i odmah krenuli s pripremama za proljetni dio prvenstva. U 13. kola jesenskoga dijela potvrdilo se da je liga izjednačena i da, osim dvije vodeće momčadi (Čakovec i Bjelovar) svatko može pobijediti svakoga tako da su u takvim odnosima Đakovčani došli u situaciju borbe za bijeg iz donjega doma. Samu završnicu koja nije baš bila briljantna spasila je zaostala utakmica koju su đakovački rukometaši odigrali u Zagrebu protiv Maksimir Pastele (16. prosinca). I donijeli dva boda koja su uvelike donijela mir u đakovačku svlačionicu. Naime, jesenski dio prvenstva igrači trenera Damira Eklića završili su na desetom  mjestu s 11 osvojenih bodova. Tako pretposljednjim Valpovčanima i Vidovcu bježe četiri boda, a iza njih na 11. mjestu nazali se NEXE 2 s 10 bodova. Dakle, puno mirnija situacija zahvaljujući zagrebačkoj pobjedi.

A da bi trebalo biti lakše u proljeće potvrđuje raspored prva četiri kola u kojima će imati tri domaće utakmice. Na otvaranju (3. veljače) u Đakovo dolazi Novi Zagreb (posljednji bez ijednoga boda), zatim slijedi gostovanje u Valpovu (10. 2.), a zatim dvije domaće utakmice: prva protiv Slatine (18. 2.), a zatim Metalca (24. 2.). Ukoliko sve bude po planu, najmanje šest ili čak svih osam bodova bio bi veliki zaloga za put prema gornjem dijelu tablice. No, dakako, to su samo teorije koje treba potvrditi na terenu.

Serija utakmica protiv premijerligaša

A već smo rekli da je trener Eklić poveo svoju momčad u pripremni period. Nakon dvotjednoga rada u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo uslijedit će bogat program pripremnih utakmica. Đakovčani će ih u dvadesetak dana odigrati čak sedam. Prvi protivnik bit će momčad NEXE-a ( 13. 1.), zatim 17. siječnja u Đakovo dolazi Spačva, a već sljedećega dana (18. siječnja( putuje se u Mađarsku gdje će Đakovčani odigrati dvije utakmice. Prvu protiv Komla (18. 1.), a dva dana kasnije (20. 1.) i protiv Pečuha.

U srijedu 24. siječnja u Đakovo dolazi Osijek, a u subotu je (27. 1.) uzvratna utakmica protiv Pečuha. Posljednju provjeru pred nastavak prvenstva Đakovčani će imati u Kutini kod momčadi Moslavine. Nakon toga, 3. veljače kreće borba za bodove.

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here