Đakovčanima tri prvaka Hrvatske: braća Majdiš i Niko Ribić!

0
1064

ZAVRŠENO JE EKIPNO I POJEDINAČNO  PRVENSTVO HRVATSKE U KATAMA ZA MLAĐE UZRASTE

Grad Đakovo bio je dva dana (16. i 17. prosinca) središte hrvatskoga karatea jer je u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u borbama kao i ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe dobne kategorije.

S prateći današnje natjecanje naišli smo na poteu doista vrijedan pažnje. Naime, ne znamo o kojem se ocu radi, samo znamo da je iz Zagreba, a studirao je u Osijeku, ali učinio je doista potez vrijedan fair play nagrade. Naime, pretpostavljamo da je njegova kći izgubila ili zaboravila kimono, a on se automobilom uputio u Osijek i u Decathlonu kupio novi kimono i donio natjecateljici. Ali, ni to nije bio kraj problema. S obzirom da je tata kimono kupio “na slijepo” nije odgovarao njegovo kćeri, ali problem je riješio đakovački trener. Vedran Mandraić koji je pronašao kimono odgovarajuće veličine. Svaka čast, tata! 

A u nedjeljnom programu veliki uspjeh ostvarila su i dva mlada đakovačka natjecatelja – braća Majdiš koji su u svojim dobnim kategorijama postali prvaci Hrvatske. Treću zlatnu medalju za KK Đakovo osvojio je Niko Ribić u kategoriji do 12 godina.

Braća Majdiš prvaci Hrvatske!

Gabrijel Majdiš je u kategoriji do 7 godina (B) osvojio prvo mjesto ostvarivši tri pobjede. U prvom krugu bio je bolji od Zvonimira Jurline (KK Alfa) odlukom sudaca 2:1. U drugom krugu uslijedila je pobjeda protiv Vite Cerovčeca (KK Ivanec) da bi u finalu mladi đakovački karataš bio bolji od Nea Pisarovića (KK Shinan). U istoj kategoriji nastupio je još jedan Đakovčanin. U prvom krugu Gabriel Mitrov poražen je od kasnijega finaliste Nea Pisarovića.

 Stariji brat Majdiš – Andreas – također je stigao do zlatne medalje. On je u prvom krugu bio bolji od Doriana Kovačića (KK KIK) da bi u drugom jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od Vida Dražetića (KK KIK). S te dvije pobjede đakovački je karataš stigao u finale gdje je, također jednoglasnom odlukom sudaca, bio bolji od Leona Kristića (KK Vukovar 91.). Tako će danas u domu Majdiševih biti upriličeno duplo slavlje – za dva prvaka Hrvatske. U kategoriji do 9 godina nastupio je i Đakovčanin Ante Škrapić koji je upisao poraz u prvom krugu od Žarka Petričušića (KK Alfa).

A mi donosimo snimku pobjedničke prezentacije kate Andreasa Majdiša:

U  kategoriji djevojčica do 10 godina nastupila je Đakovčanka Ena Šetka. Nažalost, ona se oprostila u prvom krugu porazom od Sare Kanjir (ŠKK Tigar).

U kategoriji djevojčica do 11 godina (A) Đakovčanka Donatella Sertić u drugom je krugu upisala poraz. Bolja od nje, jednoglasnom odlukom sudaca, bila je Maša Šturlić (KK Polet). I druga Đakovčanka Katja Horvat upisala je poraz u drugom krugu. Bolja od nje bila je Anja Mesarek (KK Lotos).

Niko Ribić zlatni!

Kod dječaka od 12 godina nastupio je Đakovčanin Niko Ribić. On je u prvom krugu upisao pobjedu protiv Davida Vuka (Karate centar Šenkovec) da bi u drugom bio bolji od Matije Ćeranića (KK Nova Gradiška) odlukom sudaca 2:1. Istim rezultatom mladi đakovački karataš pobijedio i u finalu Svena Kovačića (HKK S Krivski-Terminal) i tako svome klubu donio još jednu zlatnu medalju.

Đakovčanka Magdalena Sičanica nastupila je u kategoriji djevojčica do 12 godina. Nažalost, u prvom je kolu upisala poraz od Mie Sabor (Karate centarŠenkovec).

KK Đakovo je u konkurenciji djevojčica do 14 godina ima dvije predstavnice. Rea Čović upisala je poraz u prvom krugu od Magdalene Blažek (KK KIK), a Sara Vidović upisala je poraz od Teje Hudine (KK Bushido).

U ekipnoj konkurenciji nastupila je samo jedna đakovačka ekipa. U kategoriji učenica Đakovčanke su upisale poraz od KK Slavonski Brod i time završile nastup u Đakovu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here