Brođanke i drugi puta bolje!

0
270

DRUGA HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – SLAVONSKI BROD 1:3

(20:25; 21:25; 25:22; 25:27)

Pomalo rascjepkano djeluje ovogodišnje prvenstvo Druge hrvatske odbojkaške lige Istok, barem iz đakovačke perspektive. Naime, nakon što što prošloga vikenda nisu igrale protiv druge ekipe Vinkovaca, sada su zbog zauzetosti Nastavno sportske dvorane Đakovo (Prvenstvo Hrvatske u karateu) Đakovčane su utakmicu odigrale u Osnovnoj školi Đakovačka Satnica.

No, u međuvremenu, Odbojkaški  klub je početkom prosinca na svojoj službenoj stranici predstavio i vizualni identitet novoga grba koje je dizajnirao Denis Adrić.

Đakovačke odbojkašice doživjeli su drugi prvenstveni poraz od Brođanki. Zbog zauzetosti Nastavno sportske dvorane u Đakovu utakmica je odigrana u Osnovnoj školi Đakovačka Satnica.

Brođanke su u prvom setu kontrolirale rezultat i na kraju stigle do mirne završnice u  kojoj su Đakovčankama prepustile 20 poena. Sličan tijek imao je i drugi set u kojemu su domaće igračice ostvarile jedan poen više nego u prvom. Najbolju igru Đakovčanke su pokazale u trećem setu kada su u završnici seta pokazale mirnoću i koncentraciju te su stigle do prvoga seta. I kada se činilo da bi utakmica mogla otići u peti set, Brođanke su u „pripetavanju“ stigle do vodstva 27:25 i konačne pobjede 3:1.

Tako su Brođanke dva puta slavile protiv mladih đakovačkih odbojkašica: u drugom kolu u Slavonskom Brodu bilo je 3:1 kao i u subotnjoj utakmici u Đakovačkoj Satnici.

Đakovačke odbojkašice trenutno se nalaze na trećem mjestu sa šest bodova. Ostvarile su tri pobjede i tri poraza. S tim omjerom Đakovčanke su završile jesenski dio prvenstva, a proljetni dio nastavlja se 3. veljače 2024. godine. Doduše, za igračice trenera Zvonimira Božića ostala je još neodigrana utakmica šestoga kola protiv druge ekipe Vinkovaca. Nakon toga, igračice će na božićni i novogodišnji odmor.

Za OK Đakovo nastupile su: Lea Škvorc, Nika Vujnović, Ana Kovčić, Tara Novaković, Larisa Sarić, Petra Lukić, Ivana Škegro, Ena Marijanović, Marija Verhas, Iva Vukadin, Petra Nerovčić, Hana Barišić, Andrea Zarić. Trener: Zvonimir Božić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here