Đakovčani se na ZG Adventu počastili pobjedom!

0
708

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

ZAOSTALA UTAKMICA 9. KOLA

MAKSIMIR PASTELA – ĐAKOVO  26:27 (16:13)

Zagreb – Sportska dvorana Kutija šibica. Gledatelja: 50. Suci: Vladimir Grubor i Maid Katanić (Poreč). Delegat: Predrag Krstanović (Kutina).

MAKSIMIR PASTELA: Hrka, Pervan 4, Kos 3, Baković 7, Šekelja, Materljan 2, Perić, Kahlina, Kožar, Pehar 1, Fistonić 6, Mlakar 2, Debelić, Kovačić 1. Trener: Boris Nemec.

ĐAKOVO: Relatić, Sivak 4, Vulić 8, Maljarić 1, Brzica, Perić, Rinčić, Klepo 3, Vastl 1, Carević, Pavlović, Goluža 2, Tribuljak 1, Poljak 3, Jarčević 4, Bošnjak. Trener: Damir Eklić.

O, kakav lijep završetak kalendarske godine za đakovačke rukometaše. Kada je već odigrano posljednje 13. kolo Đakovčanima je ostala zaostala utakmica protiv Maksimir Pastele u kojoj, prema trenutnoj formi i raspoloženju, nije bilo previše optimizma. Ali, đakovački su rukometaši skupili glave, odigrali mušku utakmicu i iz Zagreba odnijeli dva važna boda. Sada je i pogled na tablicu, iz đakovačke perspektive, daleko ljepši nego li prije sedam dana. Naime, Đakovčani su jesenski dio prvenstva završili na desetom mjestu s 11 bodova i sada se ipak puno lakše diše u odnosu na momčadi sa samog dna tablice.

A Đakovčani su odlično otvorili utakmice: golovima Jarčevića, Goluže i Vulića poveli su 3:0, ali su domaćini u 12. minuti poravnali rezultat na 5:5. I tada dolazi do pada đakovačke igre, Zagrepčani odlaze na 9:6, zatim 10:6, ali sredinom prvoga poluvremena bude se đakovački rukometaši koji uspijevaju smanjiti zaostatak na minus 2 (9:11). Do kraja prvoga dijela domaćini su održavali prednost od dva do tri gola, a na odmor su otišli s vodstvom 16:13.

Niti početak drugoga dijela nije bio obećavajući za Đakovčane. Domaćini su poveli 19:15 i bilo je pitanje trenutka kada će prelomiti utakmicu. Ali, Đakovčani su održavali ritam utakmice i stalno prijetili poravnanjem. U 50. minuti mini serijom Ivana Vulića Đakovčani dolaze do 23:23 i u završnicu ulaze poravnati. No, Zagrepčani u 54. minuti imaju tri gola prednosti (26:23), međutim, Đakovčani su se „bacili na glavu“, krenuli na sve ili ništa i to im je donijelo preokret. Najprije Klepo iz sedmerca smanjuje domaće vodstvo na 24:26, zatim dva mladića Antonio Sivak i Dino Tribuljak zabijaju golove za poravnanje 26:26. U samo deset sekundi prije kraja Ivan Vulić postaje junak utakmice: zabija 27 đakovački gol za konačnu pobjedu 27:26. I slavlje je moglo početi.

Vrijedna i zaslužena pobjeda đakovačkih rukometaša koji će na božićne i novogodišnje praznike ipak zadovoljniji jer sada se lakše diše.

U đakovačkim redovima prvo ime Ivan Vulić s osam pogodaka, odlično su mu asistirali Antonio Sivak i Petar Jarčević. Kod domaćina najbolji Luka Baković sa sedam i Luka Fistonić sa šest golova.

Jesenski dio prvenstva završio je uvjerljivim prvim mjestom Čakovca koji ima 25 bodova. Iza njih su rukometaši Bjelovara s 20 bodova. A već smo rekli Đakovčani će proljetni dio prvenstva dočekati na desetom mjestu s 11 bodova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here