Seniorske titule Hercegovini i Iponu 2!

0
342

ZAVRŠEN PRVI DAN PRVENSTVA HRVATSKE U KARATEU

Subota 16. prosinca u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo završeno je Prvenstvo Hrvatske u karateu u ekipnim borbama.

Najzanimljivije je bilo na kraju dana kada su dvije seniorske momčadi odlučivale o naslova prvaka Hrvatske: Hercegovina protiv Samobora. Bio je to sraz gotovo cijele hrvatske seniorske reprezentacije, a u svim mečevima išlo se do krajnjih granica odnosno sve borbe bile su izuzetno zanimljive i neizvjesne. Na kraju pobjeda je pripala borcima Hercegovine koji su slavili s 3:1. Ali, da je bila potrebna i peta borba, ne bi bilo nezasluženo.

Tako su se titulom prvaka Hrvatske okitili karataši Hercegovine, a borci iz Samobora morali su se zadovoljiti drugim mjestom.

U ženskoj seniorskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je ekipi Ipona 2 iz Zagreba, drugoplasirani je KK RI Croatia, a treće mjesto podijelile su KK Champion i Samobor.

U juniorskoj konkurenciji najbolji su bili borci KK Champion, drugo mjesto osvojili su Kk Ipon 1 iz Zagreba, a trećeplasirane su momčadi KK Ipon 2 i KK Student.

Kod juniorki najviše uspjeha imale su natjecateljice Hercegovine, drugoplasirana je KK Opatija, a treće mjesto podijelile su KK Velika Gorica i KK Ipon.

Najbolja kadetska momčad je KK Hercegovina 2, drugoplasirani je KK Ipon, a treće mjesto podijelili su KK Kastav i KK Velika Gorica.

Kod kadetkinja najuspješnije su bile KK Champion, drugo mjesto osvojio je KK Velika Gorica, a trećeplasirane ekipe su ŠKK Tigar i KK Globus iz Čakovca.

Na kraju prvenstva Davor Cipek komentirao je organizaciju ovogodišnjega prvenstva: „Ma, mogu samo reći jedno veliko hvala Gradu Đakovu i Karate klubu Đakovo koji su odradili vrhunski posao. Jednostavno, organizacijski sve je štimalo kao najbolji švicarski sat. Svaka kategorija išla je prema određenoj satnici i svi su se mogli pripremiti za svoje nastupe bez prevelikoga čekanja i stvaranja nervoze. U svakom slučaju, svaka pohvala organizatorima i preporuka da se i dogodine vidimo u Đakovu. Doduše, još nas sutra očekuje program natjecanja u katama, ali ne sumnjam da će sve proći u najboljem redu kao i ovoga prvoga dana, zaključio je predsiednik HKS-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here