Đakovački košarkaši protiv Vinkovaca potvrdili jesenski naslov!

0
445

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – VINKOVCI 99:84

(25:28; 29:18; 28:17; 17:21)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Dino Barišić (Osijek), Antonio Žulj (Osijek) i Stjepan Ćosić (Osijek). Opunomoćenik HKS-a: Roland Pavošević (Osijek).

ĐAKOVO: Škrinjarić 10, Petric 7, Hajduković 10, Ilakovac 2, Letica, Jurić 5, Davidović, Radoš 16, Marjanović 7, Kozić 12, Hrkač 29, Šakota. Trener: Goran Gunjević.

VINKOVCI: Ramljak, Vujeva 9, Senčić 13, Vujić 12, Lusavec, Papac 22, Perković, Šibenik, Janović, Peraica 27. Trener: Dino Peraica.

Đakovački košarkaši upisali su i devetu prvenstvenu pobjedu i to nije nikakva novost. Ali, Vinkovčani su prva momčad koja je pružila snažniji otpor đakovačkim košarkašima koji su u dosadašnjim utakmicama svoje protivnike ostavljali na minusu većem od 20 poena. Napokon su u gledatelji mogli vidjeti relativno dvije ravnopravne momčadi i donekle ravnopravnu igru koja košarku čini popularnom.

Možda će čudno zvučiti, ali ovakve su utakmice potrebne Đakovčanima jer očito da ih u ovoj ligi nitko ne može pobijediti i da će uslijediti još jedan pohod u kvalifikacijama za popunu Prve košarkaške lige. A onda bolje jače utakmice kao priprema za nadolazeće kvalifikacije za koje smo rekli da će se igrati liga sistemom odnosno pet prvaka drugih liga međusobno će odlučiti koja će dva kluba u viši rang.

Đakovčani su ušli nešto lošije u utakmicu, ali i gosti, koji već godinama imaju gotovo istu postavu s iskusnima Peraicom, Vujevom, Vujićem i Papcem, su dobro otvorili prvu četvrtinu koju su riješili u svoju korist. U prvih deset minuta u đakovačkim redovima tek raspoloženi Antun Hrkač sam je držao napadački dio ubacivši 14 poena (3 trice), a u vinkovačkim redovima Dino Peraica (10) i Papac (8) i Senčić (6). Gosti su jedini u dosadašnjem prvenstvu nakon na odmor prve četvrtine otišli s vodstvom.

Međutim, kada se u drugoj četvrtini Hrkaču pridružio Kozić stvar je bila daleko bolja za đakovačku momčad. Vinkovčani nisu mogli pratiti đakovački ritam tako da su domaćini do  odmora stigli do plus 8 (54:46).

U trećoj četvrtini Đakovčani su potvrdili svoju kvalitetu i riješili pitanje pobjednika. Spomenutom dvojcu pridružio se i Radoš tako da je razlika narasla na visokih 19 poena (82:63). I kako to običaj nalaže kod ovako visokoga vodstva domaći trener dao je priliku mlađim igračima. A tu su poentirali Marjanović (ukupno 7 poena), Petric je dodao 5, a prve seniorske poene upisao je i kadet Antun Ilakovac.

Đakovčani imaju devet čistih i uvjerljivih pobjeda čime su portvrdili titulu jesenskoga prvaka, a u posljednjem ovogodišnjem nastupu očekuje ih gostovanje u Borovu kod istoimene momčadi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here