Đakovčani iškolovali osječke “školarce!”

0
663

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ŠK VRIJEDNOSNICE OS – ĐAKOVO 62:100

(9:37; 16:31; 19:18; 18:14)

Osijek – Sportska dvorana Jug II. Gledatelja: 100. Suci: Fran Stefan Andrić (Osijek), Đorđe Maksimović (Borovo) i Antonio Žulj (Osijek).

ŠK VRIJEDNOSNICE OS: Martinović 3, Šipka 14, Budač 5, Mastanjević, Marijanović, Mihić 8, Matuzović 3, Štebih 17, Vidaković 8, Flanjak 4. Trener: Marko Mandić.

ĐAKOVO: Škrinjarić 9, Petric 3, Hajduković 7, Kolarik, Letica, Jurić 2, Davidović 10, Radoš 19, Marjanović 18, Kozić 16, Hrkač 16, Šakota. Trener: Goran Gunjević.

Niti nakon devet kola na Istoku ništa novo. Đakovčanima je trebalo samo deset minuta kako bi napravili nedostižnu razliku. Naime, u prvoj četvrtini ostvarili su vodstvo 37:9 i time je sve bilo jasno. Mini seriju na otvaranju ostvario je Dino Radoš ubacivši prvih 10 poena, a kada su se njemu pridružili Petar Kozić i Antun Hrkač sve je bilo jasno. I u drugoj četvrtini Đakovčani su igrali ozbiljno te su svoju prednost povećali za još 15 poena. A drugu četvrtinu obilježio je mladi Jakov Marjanović koji serijom koševa pokazuje da se na njega može računati.

U nastavku utakmice svi đakovački igrači dobili su priliku zaigrati na Jugu II. Posebno zadovoljan može biti Davidović s ubačenih 10 poena.

Do kraja utakmice Đakovčani su stigli do velikih 38 poena pa će u povijesti kluba svakako biti zanimljiv podatak da su ove godine s visokim rezultatom svladali dva osječka kluba pretencioznih imena: Košarkaška akademija i Škola košarke.

U đakovačkim redovima čak pet dvoznamenkastih igrača (Radoš, Marjanović, Kozić, Hrkač Davidović), a blizu njima bili su i Škrinjarić s devet te Hajduković sa sedam poena.

U osječkim redovima Štebih 17, a Šipka 14 poena.

Ovo je osma đakovačka pobjeda, a u sljedećem desetom kolu na svom će terenu ugostiti momčad Vinkovaca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here