Franko Perković izborio vizu za Europsko prvenstvo U – 15!

0
535

POJEDINAČNO PRVESTVNO HRVATSKE U KATEGORIJI KUGLAČA DO 18 GODINA

U subotu i nedjelju 2. i 3. prosinca na Gradskoj kuglani u Otočcu 36 mladih hrvatskih kuglača do 18 godina borilo se za titulu prvaka Hrvatske, a među njima je bio i petnaestogodišnji Franko Perković, član đakovačke Fortune. Nakon dvodnevnih natjecanja dobili smo najbolje.

Prvak Hrvatske u kategoriji mlađih juniora je Marin Zekić (Zaprešić) koji je u dva nastupa srušio ukupno 1168 čunjeva. Drugo mjesto pripalo je Mateju Mrli (Goranin Delnice) s 1167 čunjeva, a trećeplasirani je Dino Prnjavorac (Nove nade Požega) s 1148 srušenih čunjeva.

Mladi đakovački kuglač Franko Perković osvojio je ukupno peto mjesto s 1134 srušena čunja. Nakon prvoga dana Perković je bio na drugom mjestu s 577 čunjeva, a nakon današnjih 558 plasirao se na ukupno peto mjesto. Uz njega kao trener bio je iskusni kuglač i trener Fortune Budimir Dragojević.

Ovo je odličan rezultat ako se zna da su sva četvorica bolje plasiranih igača od njega stariji dvije do tri godine i da je njima ovo izlazno godište u kategoriji mlađih juniora. A pred Perkovićem su još tri godine nastupa u ovoj konkurenciji.

Ovaj rezultat mladom je đakovačkom kuglaču osigurao poziv u hrvatsku reprezentaciju U – 15 koja će u svibnju 2024. godine nastupiti na Europskom prvensvu u Slovačkoj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here