Đakovačani i Požegu ostavili na minus 48!

0
408

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – POŽEGA 96:48

(19:7; 29:16; 23;14; 25:11)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Boris Hartman (Osijek), Mirko Arsenović (Borovo) i Marija Kelava (Đakovo). Opunomoćenica HKS-a: Milica Arsenović (Borovo).

ĐAKOVO: Škrinjarić 10, Petric 4, Hajduković 10, Matija Letica, Niko Letica 6, Jurić 5, Davidović, Radoš 15, Marjanović 14, Kozić 15, Hrkač 17, Šakota. Trener: Goran Gunjević.

POŽEGA: Hofman, Kojanović 2, Plesić 13, Fritzenschaft, Jura Milevoj 15, Abramović 2, Grujić 4, Benić, Dino Milevoj 8, Šain 3, Štivičić 1. Trener: Dario Rich.

U utakmicama đakovačkih košarkaša ništa novo jer Đakovčani su toliko dominantni tako da utakmice budu riješene, ako ne u prvoj, a ono u drugoj četvrtini. Tako je bilo i protiv Požežana koji su u dva dana odigrali dvije utakmice (u petak poraženi u Županji) i upisali dva poraza.

A početak utakmice djelovao je kao Bregovićeva „Uspavanka za Radmilu M“. Nakon šest minuta igre Đakovčani su vodili 6:0, a gosti su prve poene zabili u sedmoj minuti utakmice. Čak i poslovično temperamentni gostujući trener Dario Rich mirno je sjedio na svom žutom stolcu vjerojatno čekajući da se ova đakovačka epizoda što prije završi. Kada su se domaći igrači malo razbudili, za samo tri minute rezultat je otišao na 19:7 što je bio i rezultat prve četvrtine. I nakon toga, sve je bilo jasno. Đakovčani su s pola snage otišli na veliki odmor s prednošću od 25 poena (48:23).

U nastavku je domaći trener dao priliku svim igračima koji su iz minute u minutu povećavali prednost. Na kraju, ni manje ni više, nego dupla prednost đakovačkih košarkaša – plus 48.

U pobjedničkim redovima Antun Hrkač ubacio je 17, Kozić 15, a napadački dobru utakmicu odigrao je i mladi Jakov Marjanović s ubačenih 14 poena. Dvoznamenkasti strijelci bili su i Radoš s 15, Hajduković i Škirnjarić s 10. Priliku su dobili i juniori Petric s ubačenih 4 poena te Niko Letica koji je dodao šest poena. Kod gostiju dva brata Milevoj (sinovi poznatoga požeškoga centra Vjeke) Jura s 15 i Dino s osam poena, Pleslić je dodao 13.

Ovo je sedma đakovačka pobjeda koja ih i dalje ostavlja uvjerljivo na prvom mjestu. Do kraja jesenskoga dijela ostala su još tri kola: u devetom Đakovčani gostuju u Osijeku (Škola košarke Vrijednosnice Osijek), u desetom su domaćini Vinkovcima, a posljednju utakmicu u ovoj kalendarskoj godini igraju u Borovu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here