Domagoj Ivić spasio Hajduk u sudačkoj nadoknadi!

0
1667

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

HAJDUK (ŠP) – DRAČICE 1:1 (1:0)

Široko Polje – Igralište Široko Polje. Gledatelja: 150. Sudac: Nikola Šušak (Belišće). Pomoćnici: Josip Jasnić (Valpovo) i Luka Bacinger (Čakovec). Strijelci: 0:1 Tomas Grgačević (23.), 1:1 Domagoj Ivić (90.+6).

HAJDUK (ŠP): Mario Ivić, Galić, Anđelo Ivić, Denis Marušić, Ljuban Ivić, Veselinović, Ivan Vinko, Domagoj Ivić, Stjepan Đambić, Mišetić, Miler.

DRAČICE: Gansberger, Tadić, Petar Andričić, Barišić, Đurđević, Habada (89. Ivan Krizmanić), Tomas Gragačević, Nikolić, Zvonimir Krizmanić (90. Josip Grgačević), Kasa (81. Uzelac), Galičić. Trener: Goran Uzelac.

 

Po hladnom i vjetrovitom vremenom nogometaši Hajduka i Dračica pokazali su borbenu utakmicu u kojoj se nije umiralo u ljepoti. Jer niti jedni niti drugi nisu se htjeli priuštiti poraz koji bi ih bacio u donji dio tablice. Hajduk je u posljednjih pet utakmica doživio isto toliko poraza te su sa 17 bodova polako tonuli od samoga vrha do sredine tablica. A Dračičani su pobjedom protiv Motičine uhvatili ritam i krenuli prema sredini tablice. Dakle, i jedni i drugi imali su pregršt razloga izbjeći poraz.

U utakmici koja se najvećim dijelom odigravala na sredini terena, gosti su bili bolja momčad u prvom, a domaćini u drugom poluvremenu. To sugerira i činjenica da su gosti u 23. minuti došli u vodstvo, a zasluge za to pripadaju prvom dračičkom topniku Tomasu Grgačeviću. Do kraja prvoga poluvremena domaćini nikako nisu mogli uspostaviti svoju igru, a gosti su jako dobro čuvali Domagoja Ivića, najopasnijega domaćega napadača. Tako su gosti na odmor otišli jako zadovoljni vodstvom 1:0.

U nastavku utakmice očito da je dogovor u svlačionici Hajduka donio rezultat. Iako Širokopoljci do posljednjih trenutaka utakmice nisu postigli pogodak, ali su preuzeli terensku inicijativu, češće su bili u dračičkom kaznenom prostoru, ostvarili nekoliko opasnih udaraca prema Gansbergerovom golu, ali nije bilo preciznosti niti koncentracije. U posljednjih pola sata igralo se na gostujućoj polovici, ali nije bilo izglednijih prilika za gol. Gosti su uglavnom postavili gusti zid pred svojim golon, izbacujući loptu u polje.  I kada se činilo da će Dračičani odnijeti sva tri boda, u dubokoj sudačkoj nadoknadi Domagoj Ivić postiže pogodak za poravnanje rezultata.

Ako ćemo objektivno sagledati utakmicu: Dračičani bolji u prvom , Hajduk u drugom poluvremenu. Prema tome, podjela bodova najrealniji je ishod derbija dvaju đakovačkih momčadi. Tako je Hajduk jesensku polusezonu završio s 18 bodova i nalazi se u sredini tablice. A nogometaši Dračica ostaju u opasnoj zoni s 15 bodova.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here