Ivan Bobetić na Rafinim terenima među svjetskom elitom!

0
570

TENNIS EUROPE FESTIVAL DO 12 GODINA

Zašto je teniski uspjeh i ulazak u profesionalni svijet tenisa jedan od najteže ostvarivih uspjeha potvrđuju i natjecanja koja se na svjetskoj razini održavaju od najmlađih dobnih skupina. A na tom putu, nadamo se, da je i mladi đakovački tenisač Ivan Bobetić koji je ovoga tjedna sudjelovao na svjetski poznatom Tennis Europe Festivalu na kojemu se okupljaju najveći teniski talenti iz cijeloga svijeta. A da je turnir doista velik potvrđuje i činjenica da se igra na terenima prestižne Teniske akademije Rafaela Nadala, jednoga od najvećih imena u teniskome svijetu. Turnir je u španjolskom gradu Manaconu na Mallorci stigao do polufinala u kojemu će se u muškoj konkurenciji danas (petak, 17. listopada) sastati Mario Vuković (Francuska) i Francisco Sardinha (Portugal) te Vancel Fazekas (Mađarska) i Max Lorincik (Slovenija).

A Đakovčanin Ivan Bobetić na ovom je turniru odigrao tri meča i ostvario dvije pobjede i jedan poraz. U kvalifikacijskoj grupi G Bobetić je upisao prvi poraz od Španjolca Tomasa Martina Dufeka rezultatom 4:6 i 1:6. Nakon toga uslijedile su dvije pobjede: prva protiv Talijana Axela Cremoninija (6:4; 7:5) i druga nad Slovakom Adamom Tahom 6:0; 6:2. U prvom kolu glavnoga turnira na kojemu se plasiralo najbolja 32 igrača Ivan Bobetić poražen je u prvom kolu. Bolji od njega bio je Nijemac Luys Calin rezultatom 6:2 i 6:3.

Mladi đakovački tenisač nastupio je s Nijemcem Luysom Calinom u igri parova. U prvom kolu hrvatsko-njemački par bio je bolji od nizozemsko-švicarske kombinacije Jonathan Rusnak i Tomasz Van Zyl rezultatom 6:2 i 6:3. U čevrtfinalu Bobetić i Calin poraženi su mađarsko-češke kombinacije Venel Fezekas/Tobias Zapsky (4:6; 5:7)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here