Sara Janković i Lana Alšić nezaustavljive za mlade Đakovčanke!

0
237

TREĆA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – DARDA 30:34 (15:16)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Emma Humel (Osijek) i Tin Lovrić (Našice). Delegat: Davorin Bešlić (Slavonski Brod).

ĐAKOVO: Lucija Petric, Nela Jukić, Mia Čotić 5, Lorena Vinković, Leonarda Matijević 8, Leonarda Vinković 3, Dora Mikulić 1, Ela Đelatović 8, Kiara Petric 4, Ana Duvnjak 1. Trenerica: Danijela Matijaković.

DARDA: Barbara Strmečki, Sara Dora 5, Sara Janković 12, Lana Alšić 9, Morena Pavlić 3, Veronika Krajnović, Jovana Trivunović, Sanda Škorić, Josipa Peter 5, Ivona Martić, Laura Ivanović. Trener: Branko Mesarić.

Iako je ovo tek četvrto prvenstveno kolo, možemo reći da je to bio derbi susret. Jer Đakovčanke su u prva tri kola ostvarile isto toliko pobjeda, a Drađanke su nakon dva poraza upisale prvu pobjedu.

No, treba reći da su đakovačke rukometašice protekloga tjedna dobile novo vodstvo kluba. Nakon osam godina mjesto predsjednice kluba napustila je Mirjana Adrić, a na njeno mjesto izabrana je Marija Mikuš koja je dosada obnašala funkciju potpredsjednice. U proteklih osam godina Ženski rukometni klub „Đakovo“ ostvario je put od prvoligaške ekipe pa zatim drugoligaške, a u posljednje tri godine natječu se u Trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi Istok. Očito da će pred novom upravom biti jako težak zadatak revitalizacije ženskoga rukometa u Đakovu koji ima bogatu tradiciju. Trenerica Danijela Matijaković ima mladu ekipu koja se hrabro nosi u dva pa čak i tri natjecanja (U – 17; U 15).

A hrabro su odigrale utakmicu mlade Đakovčanke protiv gošći iz Darde. Međutim, teško je bilo zaustaviti gostujuću četvorku: Saru Janković, Lanu Alšić, Saru Dora i Josipu Peter, četiri igračice koje su ukupno postigle 31 od gostujućih 34 gola.

Prvo poluvrijeme proteklo je u stalnim minimalnim izmjenama vodstva, Đakovčanke su u 13. minuti imale 9:7, a zatim i 10:8 da bi gošće bolje odigrale završnicu te u 24. minuti stigle do vodstva 13:10. Međutim, u završnici Đakovčanke su golovima Leonarde Matijević i Mije Čotić stigle do minimalnoga zaostatka 15:16, a to je ujedno bio i rezultat prvoga poluvremena.

Gošće su serijom 4:1 otvorile drugo poluvrijeme i pobjegle na 20:16, međutim, opet su Đakovčanke anulirale protivničku prednost i stigle na 19:20. Međutim, za samo nekoliko minuta gošće su pobjegle na 24:20 i nakon toga đakovačke se rukometašice nisu više uspjele vratiti. Sara Janković i Lana Alšić jednostavno su bile nezaustavljive u napadu.

U đakovačkim redovima najbolje su bile Leonarda Matijević i Ela Đelatović s osam pogodaka, pet je dodala Mia Čotić.

Na kraju, zaslužena pobjeda Darde. Đakovčanke sada imaju tri pobjede i jedan poraz, a u sljedećem kolu očekuje ih gostovanje u Petrijevcima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here