Vladislavci “zamrznuti” na minus 53!

0
441

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – VLADISLAVCI 110:57

(28:13; 30:15; 29:8; 23:21)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Fran Stefan Andrić (Osijek), Marija Kelava (Đakovo) i Mislav Šola (Đakovo).

ĐAKOVO: Škrinjarić 23, Goluža 4, Petric 15, Hajduković 8, Šakota, Letica, Jurić 12, Davidović 2, Kozić 17, Marjanović 8, Hrkač 11, Radoš 10. Trener: Goran Gunjević.

Košarkaški Đakova upisali su treću prvenstvenu pobjedu protiv novaka u ligi – momčadi Vladislavaca. Teško je nešto reći o utakmici u kojoj jedna momčad pobijedi s više od pedeset poena razlike kao što su to učinili Đakovčani. No, simpatična momčad Vladislavaca pri izlasku na terenu probudila je u meni ona Proustovski osjetilni podražaj: kao kada se pripovjedač sjeća kolačića madelaine i lipovog čaja koji ga vraćaju u djetinjstvo, na trenutak sam se i ja, pri spomenu Vladislavaca, vratio u svoje studentske dane kada smo putovali popularnom „konzervom“ prema Osijeku. Jedni su kartali, drugi šarmirali studentice, treći učili, ali svi su uredno bilježili željezničke stanice od Đakova do Osijeka: Viškovci – Semeljci – Koritna – Vuka, Vladislavci – Osijek. Tako da gostima veliko hvala na ovoj introspektivnoj dimenziji.

A što se tiče same utakmice, jednosmjerna ulica. Nakon početnih minuta, rezultat je iz minute u minutu rastao na đakovačku stranu. Osjetivši protivničku nemoć s đakovačke klupe stigla je naredba: presing i tada se gosti nisu snašli, a Đakovčani stizali do laganih koševa. Jedina vrijednost za đakovačku momčad, osim naravno bodova, jest činjenica da su na utakmici mogli nastupiti svi igrači, a to i jesu, i dobili su priliku da pokažu koliko znaju.

Nakon pobjede nad dvije juniorske momčadi (Brod i KA Osijek) stigla je i treća protiv slabašnih Vladislavčana. A koliko će ove pobjede vrijediti vidjet će se sljedeće subote kada Đakovčani gostuju u Belišću. Dakako, Đakovčani su prvi favoriti lige, a Belišćani su daleko od svoje bogate povijesti tako da pomalo čudi rezerviranost uoči gostovanje u gradu papira i bježanja od uloge favorita. No, očito poučeni iskustvima iz ranijih sezona, Đakovčani pušu i na hladno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here