Mladi Noa Mandić zabio šest golova u đakovačkom porazu!

0
1163

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO

VIRO VIROVITICA – ĐAKOVO 38:29 (22:14)

Virovitica – Dvorana Tehničke škole. Gledatelja: 300. Suci: Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski (Karlovac).

VIRO VIROVITICA: Karlo Starčević, Vašarević 4, Dujmović 1, Rešetar 2, Pandža 4, Štimac, Moslavac 5, Sabo 3, Igor Gašparović 5, Poljak 1, Crljenić 4, Antonio Sarčević 1, Janjić 1, Ivan Gašparović 2, Vulić 4, Smutni 1. Trener: Damir Vašarević.

ĐAKOVO: Mandić 6, Kalić 1, Šimić 4, Goluža  4, Jarčević, 2, Klepo 4, Orelović, Ćurić  7, Damjanić 1. Trener: Domagoj Perlić.

Iako je do kraja prvenstvo ostalo još jedno kolo, đakovački su rukometaši odigrali svoju posljednju utakmicu jer u 26. kolu susret protiv Borova Đakovčani dobivaju službenim rezultatom 10:0.

Kao i tijekom cijeloga proljetnoga dijela,  u Virovitici su Đakovčani bili nekompletni. Na put su otišli bez Bradarića, Poplašena, Ostajmera, Božičevića, Lasića, Novoselovića i Perkovića, ali s tri nova kadeta: Noa Mandić, Arian Kalić i Petar Jarčević. Dakako, đakovački rukometaši nisu očekivali čuda u sudaru s Virovitičanima već su odigrali solidnu utakmicu u kojoj su pokazali određene vrijednosti. Virovitičani su od samoga početka bili u vodstvu i njihova pobjeda niti jednoga trenutka nije dolazila u pitanje; jednostavno, toliko su u ovom trenutku kvalitetniji… Na odmor su domaćini otišli s prednošću od plus 8 (22:14).

U nastavku utakmice, trener Domagoj Perlić u  igru je uveo tri kadeta: Nou Mandića, Ariajan Kalića i Petra Jarčevića. Posebno se svidio Noa Mandić koji je u svom vatrenom seniorskom krštenju postigao velikih šest golova i poslije Renata Ćurića sa sedam, bio najbolji đakovački strijelac. Uz njih dvojicu, čak su tri igrača postigla po četiri gola: Stjepan Šimić, Mario Goluža i Krešimir Klepo.

Ovim porazom Đakovčani se opraštaju od prvoligaške rukometne scene, a dogodine će nastupiti u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi Istok. Pred đakovačkom upravom vrijeme je u kojemu trebaju definirati svoje buduće ciljeve jer osipanje đakovačkoga rukometnoga potencijala iz dana u dan sve je veće. A nakon 27 godine, đakovački rukomet seli se u drugoligaško društvo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here