Đakovčani “zamrznuti” na minus 16!

0
365

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO

RUDAR 2 – ĐAKOVO 37:21 (16:10)

Samobor – Sportska dvorana Osnovne škole Rude. Gledatelja: 100. Suci: Luka Šipoš (Trnovec Bartolovečki) i Marko Zeko (Šenkovec). Delegat: Miljenko Medved (Varaždin).

RUDAR 2: Šarić, Stanić 3, Barišić-Jaman 2, Mrkić 3, Glivetić 3, Lencović 5, Mihael Bartolić, Gabrijel Bartolić 7, Grgečić 4, Škreb 3, Martinko, Jurić 3, Ćosić 2, Gorički 1, Kuhar 2. Trener: Andrej Trčak.

ĐAKOVO: Sivak 3, Vulić 3, Maljarić 2, Perić, 2, Rinčić, Klepo 4, Vastl, Pavlović, Goluža, Edl 1, Tribuljak 1, Poljak 3, Jarčević 2, Bošnjak. Trener: Damir Eklić.

Đakovački rukometaši s još su se jednoga gostovanja vratili s visokim porazom. Protiv druge momčadi premijerligaša iz Ruda doživjeli su visoki poraz koji ponovo otvara sve slabosti, prije svega u igri u obrani. Međutim, treba biti realan pa reći da su protekloga tjedna Đakovčani ostali bez još jedne važne igračke karike: u Spačvu Bjelin otišao je Josip Žulj čime je đakovački roster još siromašniji za važnoga člana prve sedmorke.

Iz đakovačke perspektive sve je dobro izgledalo u prvih deset minuta kada su domaćini imali minimalno vodstvo 6:5. Tada rade seriju 3:0 i u 13. minuti odlaze na 9:5. Do kraja poluvremena razlika na strani domaće momčadi povećavala se iz minute u minutu da bi u 24. na semaforu bilo 15:7. U završnici prvoga dijela golovima Klepe (2) i Perića Đakovčani spuštaju zaostatak na minus 6 (16:10).

U nastavku utakmice domaćini su rutinskom igrom održavali stečenu prednost da bi u 47. minuti po prvi puta stigli do dvoznamenkaste prednosti (27:17). Do kraja utakmice rastrčani i brzi domaćini stigli su do visokih plus 16 (37:21).

U đakovačkim redovima Krešimir Klepo postigao je četiri gola, po tri Antonio Sivak i Ivan Vulić. A to je premalo da bi se bilo konkurentno mladim rukometašima Rudara.

Đakovčani i dalje ostaju na šest bodova i trenutno se nalaze na devetom mjestu. U sljedećem sedmom kolu Đakovčani će na svom terenu dočekati vodeću momčad Čakovca koja ima svih 12 bodova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here