Đakovčani bez problema protiv brodskih juniora!

0
473

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – KK BROD 103:74

(25:27; 32:5; 26:20; 22:24)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Krunoslav Holjevac (Slavonski Brod), Boris Hartman (Osijek) i Đorđe Maksimovića (Vukovar).

ĐAKOVO: Škrinjarić 8, Goluža, Petric 2, Hajduković 8, Čupić 6, Letica 1, Jurić 12, Davidović 2, Marjanović 8, Kozić 38, Hrkač 13, Mlakar 2. Trener: Goran Gunjević.

KK BROD: Pavić 13, Cerić 2, Balen, Junačko 2, Marić, Pitlović 12, Sudić 4, Bacen 8, Trtolja 27, Jagar 4. Trener: Krunoslav Rimac.

Đakovčani su pobjedom krenuli u novo prvenstvo Druge košarkaške lige Istok. Protiv juniorsko/kadetske momčadi KK Brod Đakovčani su upisali očekivanu pobjedu čime su odmah na početku istaknuli kandidaturu za osvajanje naslova prvaka.

Prva četvrtina doista je bila pomalo čudna. Naime, đakovački su košarkaši imali pomalo čudnu, ali učinkovitu taktiku. Sve lopte bacane su prema Petru Koziću kojega nitko iz brodskih redova nije mogao zaustaviti. On je od 25 đakovačkih koševa ubacio čak 23.

Uz njega jedini strijelac (2) bio je Franko Jurić. Jurić, Marjanović, Škrinjarić, Hajduković, Čupić  i Hrkač uglavnom su bili dodavači, a domaćini nisu ubacili niti jedan poen izvan reketa (Jurić ubacio dva bacanja). U takvoj igri očito da se nije snašao mladi Petric koji je, nakon dva odigrana napada, ponovo povučen na klupu. No, u prvih deset minuta bila je vidljiva svilena igra u obrani. Mladi Brođani kod kojih se vidi korektna škola, ali nedostatak visine i ponešto iskustva, koristili su sve domaće slabosti i lagano poentirali. Kada za deset minuta primite 27 poena, morate se zapitati što smo radili u fazi obrane.

Kada je vidio da je vrag odnio šalu (poučen iskustvom iz kup utakmice u Slavonskom Brodu) đakovački trener u drugoj je četvrtini postavio zonski presing koji je donio rezultat. Đakovčani su za deset minuta zabili 32 poena, a primili samo 5. Tada je bilo jasno da će bodovi ostati u Đakovu.

U nastavku utakmice svi đakovački igrači dobili su priliku za igru, a Brođani su tih dvadeset minuta odigrali korektno što potvrđuju i rezultati po četvrtinama. Na kraju, visoka i zaslužena pobjeda Đakova.

Uz 38 poena Petra Lozića, dvoznamenkasti su bili Antun Hrkač s 13 i Franko Jurić s 12 poena. Đakovačku obranu dobrano je namučio Petar Trtolja koji je zabio 27 poena.

Đakovčani su upisali prvu pobjedu, a u drugom će kolu na gostovanje u Osijek gdje ih očekuje Košarkaška akademija Osijek.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here