Marsonia iskoristila svoje prilike, Đakovčani promašili!

0
924

PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA

ĐAKOVO CROATIA – MARSONIA 0:2 (0:2)

Đakovo – Stadion Đakovo. Gledatelja: 100. Sudac: Željko Lipar (Đakovo). Pomoćnici: Tomislav Rupčić (Đakovo) i Hrvoje Lovrić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Bačić (16.), 0:2 Ivandić (30).

ĐAKOVO CROATIA: Damjanović, Luketić, Petanjak, Mesić, Damjanović, Valentić, Šimić, Bošnjaković, Lozić, Šušak, Hero. (Još su igrali: Vujnović, Batinić, Goluža, Zorić, Kedačić, Milić, Zrakić). Trener: Ivica Gavran.

MARSONIA: Domović, Bačić, Harači, Valentić, Matković, Lovrić, Zeba, Stanišić, Didović, Čato, Ivandić. (Još su igrali: Krijan, Bošnjaković, Bosanac, Mihaljević). Trener: Dalibor Bognar.

U dobrom raspoloženju nakon pobjede protiv Kutjeva (7:3) nogometaši Đakovo Croatije u prijateljskoj su utakmici ugostili drugoligaša iz Slavonskoga Broda. Trener Ivica Gavran u prvom je poluvremenu dao priliku igračima koji su dosada manje igrali u prvenstvenim utakmicama, a i brodski trener Bognar iskoristio je priliku da provjeri koji mu igrači mogu pomoći u subotnjem prvenstvenom kolu.

U živoj i organiziranoj igri gosti su se bolje snašli i svoje dvije prilike pretvorili u vodstvo. Prvo je u 16. minuti Bačić postigao vodeći pogodak za Marsoniju, a bolju igru Brođani su potvrdili u 30. minuti kada je sudac Željko Lipar igranje rukom u kaznenom prostoru domaćega igrača okarakterizirao kaznenim udarcem. Siguran s bijele točke bio je Ivandić. Bio je to i rezultat prvoga poluvremena. U redoima Marsonije svoju je prvu utakmicu odigrao Luka Matković koji je u grad na Savi stigao iz Zrinskoga Osječko 1664.

U nastavku utakmice oba su trenera izvršila nekoliko izmjena. U takvim su se odnosima bolje snašli domaći igrači koji su stvorili četiri stopostotne prilike, ali danas jednostavno realizacija nije bila na visini zadatka. Najprije se mladi Kedačić izborio za poziciju za udarac na gol, ali lopta završava pored gola. Nakon toga, u odličnoj prilici bio je i Marin Zrakić, ali njegov izlazak pred brodskoga golmana završio je udarcem pored gola. U odličnoj prilici bio je i Karlo Ljulj, ali i njegov udarac završio je pored gola. A najbolju priliku imao je ponovo Marin Zrakić, ali nakon ubačene lopte s lijeve strane, njegov udarac glavom završava ponovo pored gola.

Možemo zaključiti da su Brođani bili bolji u prvom, a Đakovčani u drugom poluvremenu. Međutim, gosti su svoje prilike za gol iskoristili, a domaćin igrači nisu. No, i jednima i drugima utakmica je dobro došla kako bi treneri mogli pripremati prvenstvene utakmice koje slijede. A Marsonia će u šestom kolu Druge nogometne lige na gostovanje kod Radnika u Križevce, a Đakovo Croatiju u nedjelju očekuje derbi susret protiv Tomislava u Donjim Andrijevcima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here