Slavonac u završnici slomio Mrzovićane, Drenjanci rutinski do pobjede protiv Kondrićana, Ivanovčani imenjacima podarili “petardu”, bez golova u Tomašancima!

0
2119

LIGA NOGOMETNOG SREDIŠTA ĐAKOVO

  1. KOLO

ZRINSKI (D) – REKORD    2:1 (2:0)

Drenje – Igralište Drenje. Gledatelja: 100. Sudac: Krešimir Marković (Đakovo). Strijelci: 1:0 Ivan Stošić (8.), 2:0 Ivan Žemberi (17.), 2:1 Renato Kolak (49.).

ZRINSKI (D): Kiđemet, Ivić, Domagoj Petrović, Žemberi, Stošić, Hrvoje Petrović, Stjepan Petrović, Ivić. (Još su igrali: Maroši, Šimeg, Ikić, Žitnjak, Šakota, Kubica, Ivić):

REKORD: Serdarević, Ambrušić, Lang, Matić, Renato Kolak, Sekereš, Damir Kedveš, Saček, Jakcanić, Tomislav Kryk, Jakšić.

Drenjanci su odlično otvorili utakmicu protiv Kondrićana kojima je nakon 17 minuta prijetila rezultatska katastrofa. Naime, već u osmoj minuti Ivan Stošić pogađa mrežu Serdarevića da bi u 17. Ivan Žemberi povećao vodstvo na 2:0. I kada se činilo da će domaćini nastaviti s napadačkom igrom, oni kao da su se zadovoljili postignutim vodstvom te su jednostavno stali. A u takvoj igri, gosti su osjetili da mogu nešto napraviti. U 49. minuti Renato Kolak smanjuje rezultat na 1:2 i tako utakmicu čini dodatno zanimljivom. Do kraja utakmice, i jedna i druga momčad imale su svoje prilike, ali rezultat se nije mijenjao. Pojed Zrinskoga čista kao suza.

SLAVONAC (P) – NAPRIJED 3:1 (0:1)

Preslatinci – Igralište Školski vrt. Gledatelja: 100. Sudac: Elko Crn (Đakovački Selci). Strijelci: 0:1 Krešimir Mijačević (14.), 1:1 Marko Franjić (73.), 2:1 Marinko Hipp (84.), 3:1 Mirko Mesaroš (90.).

SLAVONAC (P): Lilić, Dernaj, Marko Franjić, Hipp, Tarnaj, Mirko Mesaroš, Ribarić, Josip Franjić, Bobinac, Posavac, Haršanji. (Još su igrali: Škorić, Čeliković, Vujanović, Horvat).

NAPRIJED: Orečić, Abramović, Jurišić, Škof, Juroš, Matić, Mijačević, Turpčak, Blažević, Kostić, Joskić. (Još su igrali: Podhraški, Redjepi, Majić, Kalić, Mravunac, Jaman, Mijakić).

Utakmicu između Slavonca i Naprijeda možemo smatrati derbijem kola jer to potvrđuje i neizvjesnost utakmice u kojoj su domaćini ipak uspjeli preokrenuti početni gubitak u konačno vodstvo.

Mrzovićani su otvoreno krenuli u utakmicu, bez kalkulacija i to im se isplatilo. U 14. minuti Krešimir Mijačević dovodi goste u vodstvo 1:0. Do kraja prvoga poluvremena domaćini nisu pronašli načina kako probiti gostujuću obranu koja je jako dobro djelovala. Na odmor su obje momčadi otišle s gostujućim vodstvom.

Međutim, u nastavku utakmice „slavonci“ su krenuli puno bolje, stvorili su nekoliko prilika za gol, a u 83. minuti napokon su stigli do toliko željenoga izjednačenja. Strijelac za 1:1 bio je Marko Franjić. Napadi domaćina nisu jenjavali, a u 84. Marinko Hipp zabija za 2:1 čime usmjerava utakmicu na svoju stranu. Potvrdu pobjede donio je Mirko Mesaroš koji u 90. postavlja konačan rezultat – 3:1.

MLADOST (I) – MLADOST (L)  5:0 (1:0)

Ivanovci – Igralište Ivanovci. Gledatelja: 100. Sudac: Mato Ivkić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Toni Karas (28.), 2:0 Goran Išasegi (55.), 3:0 Petar Drobina (72.), 4:0 Ivan Išasegi (83.), 5:0 Ervin Horvat (87.).

MLADOST (I): Bravić, Horvat, Toni Karas, Kos, Mikić, Čota, Grilc, Pitlović, Mario Išasegi, Goran Išasegi, Ivan Išasegi. (Još su igrali: Drobina, Grlić, Dudaš, Bauer, Kokanović, Gajski).

MLADOST (L): Medved, Mario Senčanin, Franjić, Daniel Balabanić, Davor Senčanin, Liović, Nikica Veselinović, Vuković, Slaven Ivančević, Stjepan Balabanić, Jurić. (Još su igrali: Alen Veselinović, Gabrić).

U sudaru dvaju imenjaka daleko uspješniji bili su Ivanovčani koji su postigli pet golova i tako najavili priključak sa samim vrhom tablice. Doduše, nije bilo tako jednostavno posebice u prvom poluvremenu kada su domaćini poveli sa samo 1:0. Strijelac je u 28. bio Toni Karas. Bio je to i rezultat prvoga poluvremena.

Međutim, u nastavku je do izražaja došla bolja fizička sprema domaće momčadi i tada su počeli i padati golovi. U 55. Goran Išasegi povećava domaće vodstvo na 2:0, a kada je Petar Drobina postigao treći pogodak, svaki otpor imenjaka iz Lapovaca je nestao. Do kraja utakmice, golovima Ivana Išasegija i Ervina Horvata Ivanovčani su zaključili ovu jako uspješnu nedjelju.

DINAMO (TO) – VUČEVCI  0:0

Tomašanci – Igralište Tomašanci. Gledatelja: 100. Sudac: Mario Vuković (Đakovo).

DINAMO (TO): Čengić, Staković, Ralić, Teo Stojaković, Dornjak, Bulović, Zoran Stojanović, Pekić, Ilin, Kordić, Glavačević. (Još su igrali: Livnjak, Vađon, Blažević, Tunuković, Ručević).

VUČEVCI: Domagoj Sesar, Džanija, Stjević, Ereš, Kušević, Albert, Habada, Sabadi, Matković, Bednjanić, Blažeković. (Još su igrali: Tibor Sesar, Abaza, Mateo Sesar).

Ne događa se često da u Ligi Nogometnog središta Đakovo utakmica završi bez golova. A upravo se to dogodilo u susretu Dinama i Vučevaca. I jedni i i drugi imali su svoje prilike za gol, ali očito da ovo nije bila nedjelja raspoloženih napadača.

SLOBODAN: VELEBIT

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here