Đakovčanke na otvaranju najavile pohod na vrh!

0
375

DRUGA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA SJEVER

  1. KOLO

ĐAKOVO – BELI MANASTIR 7:1 (3122:2983)

Krenulo je natjecanje kuglačica u Drugoj hrvatskoj kuglačkoj ligi u kojoj su Đakovčanke ostvarile visoku pobjedu protiv gošći iz Belog Manastira. No, i ovogodišnje prvenstvo vjerojatno će proteći u dominaciji dvije ekipe koje će se boriti do posljednjega daha za naslov prvaka, ali tada niti jedna (ili neka treća) neće ući u prvu ligu jer će nedostajati ambicije uzrokavane slabim igračkim kadrom. A upravo se to dogodilo u prošlom prvenstvu kada su igračice Obrtnika iz Nove Gradiške osvojile prvenstvo pa odustale od prve lige, a ponuđenu mogućnost igranja u najvišem razredu hrvatskoga kuglanja odbile su i Đakovčanke. No, nećemo biti zloguki proroci već ćemo pričekati kraj prvenstva pa onda vidjeti što će se dogoditi.

A Đakovčanke su već iskusne u ovom natjecanju i zasigurno će i ove godine voditi glavnu riječ u borbni za naslov prvaka. U odnosu na prošlu godinu ostale su s istim igračkim kadrom koji već nekoliko godina igra u istoj postavi.

Ovaj puta utakmicu protiv Belomanastirki otvorile su Dalija Perković koja se dosta mučila protiv R Mafede i upisala bod tek u posljednjem setu. Broj od 534 srušena čunja za Daliju Perković ne predstavlja nekakav problem, ali otvaranje je prvenstva pa je važnija pobjeda od broja srušenih čunjeva.

Kada smo rekli mlada Paulina Kopecki mislili smo na njezinu životnu dob jer kuglanjem se već bavi dosta godina. Međutim, njena igra puna je oscilacija i kada mislite da može do 600 čunjeva ona počne igrati promjenjivo. Ali, ako je to faza kuglačkoga odrastanja, svakako treba biti strpljiv. No, nitko joj ne može osporiti da je ekipi donijela bod. Kristina Čeliković jedina je od Đakovčanki upisali poraz, ali se u drugom i trećem setu namjerila na raspoloženu Ninu Mandić koja je odigrala doista odlično. A Vlatka Berc odigrala je svoj meč onoliko koliko je trebalo. Njenih skromnih 504 čunja bilo je dovoljno za pobjedu protiv još skromnije Marije Prusine (454).

A onda, u završnici Marijana Majsterić pokazuje svoju kvalitetu. Njenih 550 čunjeva najbolji je rezultat meča, a nakon 60 hitaca Ivana Prugović svoje je mjesto prepustila mladoj Mateji Kmet koja skuplja neophodno iskustvo za ovakvo natjecanja.

Prva pobjeda za dobro raspoloženje i nastavak natjecanja. U drugom kolu Đakovčanke idu na gostovanje u Kutinu gdje ih očekuje ekipa Moslavine.

POJEDINAČNI REZULTATI:

Dalija Perković – Rajka Manfreda  1:0 (534:520)

Paulina Kopecki – Verica Strmečki 1:0 (516:491)

Kristina Čeliković – Nina Mandić 0:1 519:525)

Vlatka Berc – Marija Prusina 1:0 (502:454)

Marijana Majasterić – Đurđica Lazić 1:0 (550:515)

Ivana Prugović – Dora Prodanović 1:0 (501:478)

Matea Kmet  248      Romana Mujakić  383

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here