Ivan Vulić predvodio Đakovčane do prve pobjede!

0
1025

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO

NOVI ZAGREB – ĐAKOVO  25:28 (13:10)

Zagreb – Sportska dvorana Sutinska vrela. Gledatelja 100. Suci: Robert Bernobić (Rijeka) i Josig Gagula (Zagreb). Delegat: Darko Tomović (Rijeka).

NOVI ZAGREB: Kniewald, Bačić 2, Filipović 3, Grdović, Suvajac, Volarević 4, Lipovac 3, Načkar, Puček, Kos 2, Goda 5, Tintor, Capan 6, Matijašec, Pranjić, Bakarić. Trener: Antun Starešina.

ĐAKOVO: Sivak 4, Vulić 9, Maljarić, Brzica, Žulj 3, Perić, Klepo 3, Rinčić, Vastl, Pavlović, Gokuža 3, Edl 3, Tribuljak, Poljak, Jarčević 4, Bošnjak. Trener: Damir Eklić.

Ako narodna izreka kaže da se po jutru poznaje dan, onda su đakovački rukometaši na pravom mjestu. Jer otputovali su u Zagreb i kući se vratili s pobjedom koja će im zasigurno u nastavnu prvenstva itekako puno značiti.

U prvih deset minuta obje su se momčadi izmjenjivale i minimalnim vodstvima da bi Đakovčani u dese

toj minuti po prvi puta došli do plus 2 (6:4), a u 17. minuti stigli su do 9:6 i 10:7. Međutim, završnica prvoga poluvremena pripala je Zagrepčanima. Oni su napravili seriju 6:0 i prvo poluvrijeme završili vodstvom 13:10.

Očito da je đakovački trener Damir Eklić imao što reći svojim igračima za vrijeme poluvremena jer Đakovčani su s dva gola Petra Jarčevića i golom Tomasa Edla stigli na 13:13. Furiozan je bio i nastavak kada gosti odlaze na 17:14 i time usmjeravaju utakmicu na svoju stranu. Đakovčani su nastavili s dobrom igrom tako da su u 48. minuti prednost povećali na 22:17 i utakmicu mirno priveli kraju,

Najbolji igrač susreta bio je Ivan Vulić koji je osim organizacije đakovačkoga napda, postigao i devet pogodaka, kapetan Petar Jarčević dodao je četiri, a po tri su se puta u listu strijelaca upisali: Antonio Sivak, Josip Žulj, Krešimir Klepo, Dino Goluža i Tomislav Edl. Svoj doprinos u pobjedu je ugradio i golman Leon Rinčić.

Sve u svemu, zaslužena đakovačka pobjeda koja će biti i poticajna za sljedeće kolo kada u Đakovo dolazi momčad Valpovke.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here