Dračičanima lutrija jedanaesteraca!

0
1235

KUP NOGOMETNOG SREDIŠTA ĐAKOVO

ČETVRTFINALE

SLAVONIJA (P) – DRAČICE  5:6 (1:1;0:1)

Punitovci – Igralište Punitovci. Gledatelja: 50. Sudac: Željko Lipar (Đakovo). Pomoćnici: Krešimir Marković (Đakovo) i Elko Crn (Đakovački Selci). Strijelci: 0:1 Tomas Grgačević (28. – 11 m), 1:1 Stjepan Gurdon (70.).

SLAVONIJA (P): Marinović, Gurdon, Marošević (54. Škorvaga), Burek (75. Ivan Stipanović), Tadijan, Matković (54. Štigler; 86. Mandić), Bjelobrk, Drga, Lulić, Bošković, Drmić. Trener: Igor Mandić.

DRAČICE: Gansberger, Goran Tadić, Petar Andričić (81. Žeravica), Đurđević, Josip Grgačević (78. Lovrić), Habada, Tomas Grgačević, Ivan Krizmanić (60. Barišić), Domagoj Krizmanić, Marko Andričić (71. Lucijanić), Nikolić. Trener: Goran Uzelac.

Još jedan zanimljiv susret Kupa Nogometnog središta Đakovo vidjeli smo u Punitovcima gdje je Slavonija dočekala županijskoga prvoligaša Dračice. Domaćini su tražili malo optimizma nakon ne baš obećavajućega ulaska u prvenstvo (dva uzastopna poraza). A niti Dračičani nisu bili u boljem raspoloženje jer se, pomalo neočekivano, nalaze u donjem dijelu tablice sa samo jednom pobjedom i tri poraza.

U izjednačenoj igri odluka o pobjedniku pala je nakon izvođenja jedanaesteraca. U regularnom tijeku utakmice obje momčadi imale su svoje prilike za pogotka, ali na kraju se samo jednom tresla i jedna i druga mreža. Dračičani su u 28. minuti došli u vodstvo nakon što je sudac Željko Lipar dosudio kazneni udarac. Siguran realizator najstrože kazne bio je Tomas Grgačević. Bio je to ujedno i rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku utakmice domaćini su nešto agresivnije krenuli prema golu Ivana Gansbergera i takav im je pristup donio izjednačenje. U 60. minuti u redovima Dračiča prve minute upisao je Mario Barišić, dojučerašnji trener HOŠK-a iz Gašinaca. Svojim iskustvom trebao je donijeti mir u dračičku obranu. Međutim, u 70. minuti domaćini su stigli do izjednačenja. Strijalac za 1:1 bio je Stjepan Gurdon. Do kraja utakmice, i jedni i drugi igrali su oprezno ne želeći kiksom ugroziti izvođenje jedanaesteraca.

U raspucavanju jedanaesteraca izvedeno je šest serija. Domagoj Krizmanić otvorio je dračičku seriju promašajem, ali ostalih pet igrača bilo je precizno. Golman Ivan Gansberger pokazao se junakom utakmice jer je obranio dva udarca punitovačkih igrača.

Tako će Dračičani i dalje ostati u mogućnosti obrane prošlogodišnje titule pobjednika. U polufinalu protivnici će im biti nogometaši Torpeda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here