I protiv Ratara nastavljena selačka nogometna renesansa!

0
2622

KUP NOGOMETNOG SREDIŠTA ĐAKOVO

ČETVRTFINALE

OMLADINAC (ĐS) – RATAR 3:1 (1:0)

Đakovački Selci – Igralište Brana. Gledatelja: 200 Sudac: Dino Škalić (Đakovo). Pomoćnici: Mato Ivkić (Đakovo) i Mato Jagodin (Đakovo). Strijelci: 1:0 Božidar Brataljenović (42.), 2:0 Matej Genda (78.), 3:0 Leo Aščić (87.), 3:1 Mario Kričančić (88. – ag).

OMLADINAC (ĐS): Robert Kričančić, Mario Kričančić, Mikloš, Jelačić, Božidar Brataljenović (61. Leo Aščić), Zvonimir Aščić (66. Daniel Brataljenović), Denić, Sekić (87. Bilić), Mijić, Turić (63. Genda), Bračko (69. Škalec).

RATAR: Galić, Antunović, Kovačević (46. Josip Vukadin), David Vukadin, Blacno Lazaro, Aquilar de Bevilaqua, Horvat, Benić (64. Peradinović), Češnik, Križanović, Kajba. Trener: Josip Mišić.

Nogometaši Omladinca iz Đakovačkih Selaca potvrdili su odličnu formu i u Kupu Nogometnog središta Đakovo gdje su u četvrtfinalu slavili protiv županijskoga prvoligaša Ratara.

Selčani su u utakmicu ušli s puno više žara i želje za pobjedom, puno ambicioznije od svojih protivnika i takav pristup donio im je zasluženu i na kraju uvjerljivu pobjedu. A očito da su domaćini u drugom poluvremenu pogodili s izmjenama jer su u igru ušli Matej Genda i Leo Aščić, dvojac koji je postigao drugi i treći pogodak i tako riješili pitanje pobjednika.

U prvom poluvremenu bila je to čvrsta utakmica u kojoj su domaćini imali veći posjed lopte, stvorili su nekoliko izglednih prilika, ali nedostajala je realizacija. Ipak, u 42. minuti domaćini dolaze do zasluženoga vodstva. Nakon pogreške piškorevačke obrane lopta je došla na drugu vratnicu gdje se našao mladi šesnaestogodišnji Božidar Brataljenović koji ubacuje loptu u mrežu. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku utakmice domaćini su i dalje pritiskali i tražili drugi pogodak kojim bi riješili utakmicu. U 63. minuti u igru umjesto Leonarda Turića ulazi Matej Genda koji će biti strijelac drugoga pogotka. U 78. pao je drugi gol, Slaven Sekić asistirao je prema Gendi koji prolazi po lijevoj strani i ulazi u kazneni prostor. Uslijedila je mirna realizacija za 2:0. Domaćini su u 61. umjesto Božidara Brataljenovića u igru uveli Lea Aščića. U 87. u gotovo identičnoj akciji Aščić postiže treći pogodak. A domaćini su u 88. postigli i četvrti pogodak, doduše za račun Ratara. Naime, nakon ubačene lopte iz kornera, na prvoj vratnici našao se Mario Kričančić koji ubacuje loptu u vlastitu mrežu.

Prema viđenome, u Selcima se događa nogometna renesansa, Selčani su puni optimizma i doista imaju širok roster koji je i u ovom utakmici donio pobjedu.

Podsjetimo da se Selčani u prvenstvu nalaze na prvom mjestu s 12 bodova. Ostvarili su sve četiri pobjede, a u subotu nastavljaju prvenstvo gostovanjem u Trnavi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here