Forkuševčani zasluženo stigli do prvoga boda!

0
1191

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

HOŠK – JEDINSTVO 1:1 (0:0)

Gašinci – Igralište Lipovice. Gledatelja: 100. Sudac: Tomislav Rupčić (Osijek). Pomoćnici: Dino Škalić (Đakovo) i Elko Crn (Đakovački Selci). Strijelci: 1:0 Davor Svalina (69. – 11 m), 1:1 Goran Matković (72.).

HOŠK: Popek, Batarilo, Perica Rac (46. Živković), Davor Svalina, Matin, Hodak, Hrgić, Šifner (73. Kulić), Barišić, Karalić, Ivica Rac (73. Mirko Svalina). Trener: Mario Barišić.

JEDINSTVO: Barić, Ivan Drenjanac, Dalibor Paradžik, Ivo Drenjanac, Miladinović (46. Drlić), Komljenović, Matković, Silvio Vočanec (61. Đurđević), Pilipović, Doko (88. Markulak), Tribuljak. Trener: Pero Paradžik.

Bila je to utakmica dvije momčadi koje su htjele bodovima pobjeći prema sredini tablice. Gašinčani su tražili svoju drugu pobjedu, a Forkuševčani prve bodove. U itvaranju utakmice domaćini su imali odličnu priliku. Matej Matin ušao je iza leđa gostujuće obrane, prošao je i golmana Barića, ali je otišao previše ukoso i prilika je propala. Gosti su u prvom poluvremenu bili bolja momčad. Nekoliko su puta prošli kroz sredinu terena i dolazili u zonu udarca gdje je domaća obrana bila na iskušenju, ali su ponekad morali napraviti i prekršaj. Gosti su tako imali četiri do pet slobodnih udaraca u zoni od 20 metara, ali su oni uglavom završavali pored domaćega gola ili u živom zidu.Osim toga, dva je puta odlično reagirao domaći golman Popek ukrotivši pokušace Silvija Vočanca i Gorana Matkovića. Gašinčani su svoje priilke uglavnom tražili preko bokova gdje su nekoliko dobrih ubačaja kreirali Hodak i Rac, ali nikoga od domaćih napadača nije bilo u kaznenom prostoru. Na odmor se odlazi bez golova.

Početak drugoga poluvremena protekao je u mlakoj igri i jednih i drugih. Tek u 69. minuti  vidjeli smo skok Davora Svaline koji odnosi loptu, a gostuući ga igrača laktom udara u glavu. Sudac Tomislav Rupčić bio je blizu događaja i odmah je pokazao na bijelu točku. Svalina je izvođač: lopta u jednu, golman Barić u drugu stranu. Za 1:0. Nije dugo potrajala domaće vodstvo. Ubačenu loptu s lijeve strane na drugoj je vratnici dočekao GOran Marković koji puca prema golu, a golman Popek samo je potvrdio forkuševački gol. Nakon toga, utakmica je bila dosta rastrgana i s jedne i druge strane, ali bez izglednijih prilika za gol. Prema prikazanome, realan rezultat iako su gosti hrabri i imali su  za nijansu bolje prilike za gol.

                       Razočarani bodom protiv Jedinstva – NK HOŠK

Zanimljivo će biti sljedećega vikenda kada Jedinstvo dočekuje Radnik iz Vrbice, a Gašinčani idu na neugodno gostovanje u Punitovce.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here