Ovo ne pamte niti najstariji Semeljčani niti Selčani!

0
3546

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

OMLADINAC (ĐS) – POLET 8:0 (3:0)

Đakovački Selci – Igralište Đakovački Selci. Gledatelja: 250. Sudac: Zrinko Zovko (Đakovo). Pomoćnici: Antun Mižurić (Stari Perkovci) i Krešimir Marković (Đakovo). Strijelci: 1:0 Brataljenović (10.), 2:0 Denić (13.), 3:0 Denić (25.), 4:0 Bračko (48.), 5:0 Genda (65.), 6:0 Sekić (76.), 7:0 Bilić (80.), 8:0 Bilić (86.).

OMLADINAC (ĐS): Robert Kričančić, Mario Kričančić, Mikloš, Jelačić (60. Laki), Božidar Brataljenović (75. Bilić), Zvonimir Aščić (68. Erdeljić), Denić, Sekić, Mijić, Turić (33. Genda), Bračko (60. Daniel Brataljenović).

POLET: Šajkunić, Rebić, Raković, Đuretković (46. Rukavina), Antonio Paradžik, Kordić, Petar Paradžik, Krunoslav Kovač, Gavran (46. Rakitić), Radonić, Tanasić (46. Željko Kovač).

Vjerojatno da niti najstariji stanovnici Semeljeca ne pamte da je njihov nogometni klub doživio ovakav poraz. Polet je poznat kao jedan od najstabilnijih klubova Đakovštine, a ovakav poraz čudi jer su Semeljčani kompletni stigli na Branu.

Ali, isto tako, s druge strane, niti najstariji Selčani ne sjećaju se ovakve dominacije njihovih ljubimaca. Ali, u Selcima je ovoga ljeta nogomet u modi jer Omladinac je složen od isključivo domaćih igrača i to je očito najbolji put do uspjeha. S ovako visokom pobjedom Omladinac se popeo na prvo mjesto sa svih šest bodova i impresivnom gol razlikom 10:1.

A o utakmici je teško nešto više reći osim da su iz minute u minutu domaći igrači povećavali rezultat. Tek u prvih deset minuta kada nije bilo golova, Semeljčani su izgledali kao momčad. A kada je Božidar Brataljenović načeo mrežu Luke Šajkunića sve je krenulo u jednom smjeru. Jednostavno, domaćini su radili što god su htjeli, a gosti kao da su bili u nekom drugom mjestu ili nekoj drugoj utakmici. Filip Denić pokazao je da je jedna od najvažnijih karika ove momčadi: kao organizator igre, ali i kao strijelac. U 13. i 25. postiže pogotke za 3:0. Bio je to i rezultat prvoga poluvremena.

Očito da je semeljački trener na odmoru od svojih igrača tražio malo veće sudjelovanje i zalaganje, a nezadovoljan igrom ubacio je tri nova igrača. Međutim, niti to nije pomoglo. Dapače, Selčani su u drugom poluvremenu zabili još pet pogodaka i stigli do neočekivano visoke pobjede. Već u 48. Zoran Bračko postiže peti pogodak, a u 76. u listu strijelaca upisuje se i Slaven Sekić, također veliko pojačanje koje je vratilo u rodno selo iz Piškorevaca.

U 75. minuti umjesto Božidara Brataljenovića u igru je ušao Josip Bilić. I za samo deset minuta provedenih u igri postigao je dva pogotka. Prvi u 80., a drugi u 86. minuti. Za potpuni potop semeljačke momčadi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here