Jakov Tomić zaustavljen u polufinalu, regionalni prvaci: Petra Olij i Ilija Kopić!

0
3054

REGIONALNO PRVENSTVO SLAVONIJE ZA TENISAČICE I TENISAČE DO 14 GODINA

Teniski klub Đakovo od subote do ponedjeljka bio je domaćin najboljim slavonskim tenisačicama i tenisačima do 14 godina. Najbrojniju ekipu na ovom natjecanju imali su Đakovčani koji su u turniru imali čak osam natjecatelja, po četiri u svakoj konkurenciji. U muškom turniru nastupili su: Jakov Tomić, Ivano Luka Tavić, Lovro Juras i Ivan Ostrogonac, a u ženskoj: Anja i Dora Belvanović, Jana Tomić i Ana Hajduković.

Jakov Tomić zaustavljen u polufinalu

Do polufinala probio se Jakov Tomić koji je s 6:2 i 6:3 bio bolji od Filipa Beka. U polufinalu je đakovački tenisač poražen od drugoga nositelja Marka Lukića sa 6:3 i 7:5. Ostala tri đakovačka tenisača oprostila su se od natjecanja. Jakov Tomić poražen je od Marka Lukića (3:6; 5:7), Ivana Luka Tavić predao je meč protiv prvoga nositelja Ilije Kopića pri rezultatu 3:0, a od Lovre Jurasa bolji je bio Marko Lukić (0:6; 6:7). Ivan Ostrogonac poražen je od Luke Gaića s 6:0 i 6:0.

Pobjednik đakovačkoga turnira prvi je nositelj Ilija Kopić koji je u finalu bio bolji od Marka Lukića sa 6:4 i 6:3.

Petra Olij opravdala ulogu favorita

U ženskom turniru odmah su se sastale dvije đakovačke igračice: Jana Tomić bila je bolja od Dore Belvanović sa 6:1 i 6:1.

Anja Belvanović bila je bolje od Deje Dunković (6:2; 6:3), a Ana Hjduković izgubila je svoj meč od Andreje Trošelj. Anja Belvan (6:0; 6:0). U četvrtfinalu Lara Dominić, treća nositeljica bila je bolja od Đakovčanke Jane Tomić (6:2; 6:1).

Anja Belvanović izgubila je od četvrte nositeljice Sare Barbarić sa 3:6 i 0:6.

Pobjednica ženskoga turnira prva je nositeljica Petra Olij koja je u finalu svladala Korinu Roso sa 6:2 i 6:2.

U ženskoj igri parova Đakovčanke Anja Belvanović i Jana Tomić poražene su u četvrtfinalu od prvih nositeljica Petre Olij i Korine Roso (6:3; 6:3). One su ujedno i osvajačice igre parova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here