Sestre Belvanović druge u igri parova, pojedničani pobjednici Andrea Lola Popović i Matej Božičević!

0
424

MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR „ĐAKOVO OPEN 2023.“

Nakon šest dana vrhunskoga tenisa igračica i igrača do 16 godina u Đakovu je završen Međunarodni turnir „Đakovo Open 2023.“. A koliko je on bio jak potvrđuje i nastup tenisačica i tenisača iz velikoga broja europskih i svjetskih država. Barcelona, Porto, Eindhoven, Bolzano, Koge, Liberec, Leiria, Prag, San Marino, Tbilisi, Wetzlar, Bern, Skoplje, Novi Sad samo su neki od gradova u kojima su se u isto vrijeme igrali turniru u okviru Tennis Europe. A da je đakovački turnir imao dosada najjaču snagu potvrđuju natjecatelji iz Francuske, Kanade, Australije, Italije, SAD-a, Brazila, Mađarske, Češke, Slovačke, Austrije, Portugala, Velike Britanije, Njemačke, Latvije, Ukrajine, Rumunjske, Portugala, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore…

Naravno, i Đakovčani su imali svoje predstavnike. Doduše, u pojedinačnoj konkurenciji nije bilo previše uspjeha jer su svi Đakovčani završili nastup u prvom ili drugom kolu. Ali, Đakovčani će ovaj turnir pamtiti po nastupu u igri parova. A tu su se iskazale sestre Belvanović: Anja i Dora. One su u igri parova stigle do finala čime su osvojile odlično drugo mjesto. Međutim, put do finala nije bio nimalo lagan. Sestre Belvanović u prvom su kolu u uzbudljivom meču bile bolje od Danje Nieboer i Anastazije Tischuk. U tri seta Đakovčane su slavile 2:6; 6:4 i 10:5. U četvrtfinalu su „pomele“ prve nositeljice Rumunjke Sandru Čobicu i Saru Cozmu. Nestvarni rezultat 6:2 i 6:1 najavio je velike mogućnosti đakovačkih sestara. U hrvatskom polufinalu Anja i Dora Belvanović bile su bolje od Nike Dragičević i Astrid Johe Bilić. Nakon 6:1 i 1:6 drama je viđena u trećem setu. Đakovčanke su slavile s 15:13. U finalu su ipak druge nositeljice Mihaela Leš i Milana Rašan Buha koje su slavile sa 6:4 i 6:3. Na kraju, oba para su imala razloga za slavlje: pobjednice, naravno, zbog osvojenoga turnira, a Đakovčanke Dora i Anja Belvanović zbog odlične igre i osvojenoga drugoga mjesta.

U muškoj igri parova pobjednički pehar pripao je Mateju Božičeviću i Hrvoju Jutreši. U tri seta hrvatski par bio je bolji od također hrvatskoga para Dan Šarić i Dario Zorica (6:3; 2:6; 10:7).

Danas (petak 5. kolovoza) odigrani su i finalni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Pobjednik u muškoj konkurenciji je šesti nositelj Matej Božičević koji je bio bolji od Amerikanca Jacka Lukića (6:2 i 6:2). U Ženskoj konkurenciji naslov prvakinje ponijela je treća nositeljica Andrea Lola Popović koja se sa 6:2 i 6:4 bila bolja od Srpkinje Stele Džimović.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here