Mladi Hrvati šesti na Summer Cupu!

0
425

HRVATSKA TENISKA REPREZENTACIJA DO 12 GODINA

Ljeto je vrijeme kada nastupaju teniske reprezentacije u mlađim dobnim skupinama. Tako je i hrvatska reprezentacija do 12 godina nastupila na Summer Cupu u francuskom gradu Dijonu. Hrvatska reprezentacija nastupila je u sastavu: Ivan Bobetić, Emil Šverko i Luka Mitrović.

Hrvatska reprezentacija igrala je u grupi B zajedno s domaćinima Francuzima, Ircima i Fincima. U grupnoj fazi Hrvati su upisali početni poraz od Francuske 3:0. Ivan Bobetić poražen je od francuskoga igrača Evana GIurescua 2:1 u setovima (6:1; 2:6; 2:6).

U drugom susretu Hrvati su slavili protiv Irske s maksimalnih 3:0. Đakovački tenisač bio je bolji od Brodyja Lee Stafforda 2:0 (6:3;6:1) da bi i u igri parova zajedno s Emilom Šverkom upisao pobjedu. Hrvatski par bio je bolji od para Maloney/Staffort sa 6:1; 7:5).

U trećem susretu grupne faze Finci su bili bolji od hrvatskih reprezentativaca rezultatom 3:0. Ivan Bobetić upisao je poraz od Mijaela Lahtinena (5;7; 3:6).

S jednom pobjedom (Irska) i dva poraza (Francuska i Finska) mladi Hrvatski krenuli su u borbu za peto mjesto. Nažalost, protiv Švicarske doživjeli su poraz 2:1. Ivan Bobetić poražen je od Tylera Guinnessa s 2:0 u setovima (3:6; 4:6). U paru s Lukom Mitrovićem Bobetić je upisao pobjedu 2:1 protiv para Guinness/Waelti.

Tako je hrvatska muška reprezentacija osvojila šesto mjesto na Summer Cupu u francuskom Dijonu.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here