Damir Eklić novi trener đakovačkih rukometaša!

0
1173

I dok je rukomet,  barem onaj klupski, debelo na godišnjem odmoru, u Rukometnom klub Đakovo radi se na veliko. Već prije kraja prošle sezone znalo se da dotadašnji trener Domagoj Perlić neće voditi seniorsku momčad, a razlog je nemogućnost usklađivanja radnih obveza sa svakodnevnim treninzima. Perlić ostaje na funkciji sportskoga direktora koji će voditi brigu o stručnom radu kluba. Osim toga, nakon tri sezone došlo je i do „zamora materijala“ tako da će mu odmor od klupe i trenerskoga stresa svakako dobro doći. A ljetne temperature i godišnji odmori ne ometaju svakodnevne aktivnosti vezane uz pripremu za novu sezonu. A prema prvim koracima, u Đakovu se sprema pohod na sam vrh Prve B hrvatske rukometne lige Sjever.

 

Gotovo dva mjeseca đakovački rukometni klub traga za novim trenerom. Bilo je pregovora i razgovora, a na kraju novi trener seniorske momčadi postao je Damir Eklić, 47.-godišnji rukometni trener koji za sebe ima zavidnu igračku, ali i trenersku karijeru. Od 2005. do 2012. godine Eklić je bio igrač Prve hrvatske rukometne lige u Rukometnom klubu Osijek i RK Nexe Našice. U oba spomenuta kluba bio je i kapetan momčadi. Od 2005. do 2012.godine bavio se i trenerskim poslom u omladinskom pogonu Rukometnog kluba Nexe. Dvije godine (2013. i 2014.) bio je i trener u mlađim dobnim selekcija kineske reprezentacije sudjelujući na četiri velika svjetska natjecanja: Azijskim igrama i Azijskom prvenstvu 2013., Svjetskom prvenstvu mladih i Olimpijskim igrama mladih 2014. Od 2015. do 2018. Damir Eklić radio je kao trener juniorske reprezentacije Izraela te je s reprezentacijom sudjelovao na juniorskom reprezentacijom u kvalifikacijama u Gruziji (protivnici: Srbija, Grčka i Gruzija). 2016. s izraelskom juniorskom reprezentacijom na Europskom prvenstvu Skupine B u Litvi osvojio je zlatnu medalju. Od 2016. do 2017. godine Eklić je sudjelovao u projektu Germany radeći u četiri njemačka kluba: GUmmersbach, Berlin, Kiel, Magdeburg. Posljednjih pet godina Damir Eklić proveo je u hrvatskom rukometu. U sezoni 2018./19.  vodio je Ženski rukometni klub Osijek u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi, 2019. proveo je u Norveškoj (Levanger), 2020. u austrijskom HiB Graz, a 2021. u Rukometnom klubu Osijek. Osječki rukometni stručnjak specijalizirao je rukomet na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a diplomirao je i na Hrvatskoj olimpijskoj rukometnoj akademiji.

A da uprava kluba na čelu s novim sportskim direktorom Domagojem Perlićem nije radila samo na pitanju trenera, potvrđuju i novosti vezane uz igrački kadar i početak priprema za novu sezonu.

Naime, sportski direktor najavio je igračke promjene: „Naš golman Sandro Kolar odličnom obranama tijekom cijele sezone privukao je pozornost Rukometnog kluba Spačva tako da će od jeseni braniti boje vinkovačkoga premijerligaša. Mladi golman Filip Davidović upisao je Kineziološki fakultet u Zagrebu tako da i na njega nećemo moći računati. Klub su napustili i Marko Žganjer i Dinko Baričević kojima se ovim putem zahvaljujemo na korektnom odnosu i doprinosu kojega su dali našem klubu. Z klub se vraća Renato Ćurić koji je odradio pripravnički staž u Puli i tamo igrao rukomet. Uz njega vraća se i Luka Cickai. Od novih imena stiže nam pivot Marin Poljak, koji je svoje rukometno znanje stjecao u Nexe-u, a posljednju sezonu igrao za momčad Orahovice, člana Druge hrvatske rukometne lige Istok. Osim njega, vjerujem da ćemo dovesti još jednoga provjerenoga golmana i još jednoga ili dva igrača. Svi ostali igrači ostaju u klubu, a posebno me raduje činjenica da svi rade prema individualnom planu priprema i da će 1. kolovoza doći spremni na zakazane pripreme“, zaključio je Perlić.

Da se ove godine pripremaju velike stvari potvrđuje i činjenica da je već definiran i popis pripremnih utakmica. O njima sportski direktor kaže: „Nakon desetak dana priprema prva provjera bit će 12. kolovoza protiv Gračanice, nedavnoga sudionika Memorijalnoga turnira „Denis Tot“. Nakon toga, 16. kolovoza snage ćemo odmjeriti s Osijekom, a uzvratni susret bit će 30. kolovoza u našoj dvorani. Početkom rujna točnije 2. 9. putujemo u Gračanicu, a 9. 9. sudjelujemo na turniru u Požegi. To je ujedno biti i posljednja provjera pred početak prvenstva koje kreće 16. rujna, a mi ćemo prvu utakmicu igrati u Zagrebu protiv Novog Zagreba. Vjerujem da će se ove godine u Đakovu pričati lijepa rukometna priča, završio je sportski direktor Domagoj Perlić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here