Titula otišla u Prnjavor, kod djevojaka naslov u Beograd, đakovački Jazavčari (U – 13) pobjednici!

0
658

SLAVONIJA OPEN ĐAKOVO 3X3

Drugim danom (subota, 15. srpnja) završen je osmi po redu turnir ulične košarke ove godine pod nazivom „Slavonija Open Đakovo 2023.“. U jutarnjim satima prvi su na teren izašli igrači U – 11, U – 13 i U – 16.

U najmlađoj kategoriji (U – 11) nastupile su četiri momčadi. Nakon odigranih utakmica svatko sa svakim najviše uspjeha i prvo mjesto osvojila je momčad Johnny i društvo s ostvarene tri pobjede (MMBD 7:2; Ledene sandale 8:7 i Cedevita juniori 4:1). Drugo mjesto pripalo je Ledenim sandalama s dvije pobjede i jednim porazom. Trećeplasirana je momčad MMBD s jednom pobjedom i dva poraza, a četvrto mjesto osvojili su mladi košarkaši Cedevite juniora sa sva tri poraza.

Pet momčadi natjecalo se u konkurenciji U – 13. Prvo mjesto sa četiri uvjerljive pobjede ostvarili su Jazavci (Afričke šljive 13:3; Basketaši 14:4; KK Županja 20:3; Rođaci 17:6). Drugo mjesto pripalo je KK Županja s tri pobjede i jedim porazom, trećeplasirani su Basketaši (dvije pobjede i dva poraza). Na četvrto mjesto plasirali su se Afričke šljive (jedna pobjeda i tri poraza), a petoplasirani su Rođaci sa sva četiri poraza.

Pobjedničku momčad činili su: Filip Kšan, Luka i Petar Unterajner i Josip Stević.

                            Jedini naslov za Đakovčane osvojli su Jazavci (U-13)

Posebno je bilo zanimljivo natjecanje u kategoriji U – 16 koje je direktno odlučivalo tko će se plasirati za završnicu Prvenstva Hrvatske. Prvo mjesto pripalo je 3×3 Osijek sa sve četiri pobjede. Iza njih se nalaze Air Ball Masters s dvije pobjede i dva poraza. Na trećem mjestu natjecanje su završili Krkani s jednom pobjedom i dva poraza, a posljednja je Mikena  s tri poraza.

Poslijepodnevni program započeo ne turnirom djevojaka. Sedam ekipa podijeljeno je u dvije skupine.. Nakon razigravanja u polufinalu su se sastale ekipe ŠMR (Beograd) i Županje te Brod na Savi i Centarski šut VŽ (prošlogodišnje pobjednice). U prvom polufinalu ŠMR bio je bolji od Županjki 8:2, a u dramatičnoj utakmici BnS je slavio protiv Centarskoga šuta VŽ 13:12. U finalnom meču ekipa ŠMR bila je uvjerljiva i s 14:8 slavili su protiv BnS. Za pobjedničku ekipu nastupile su Katarina Mitrić i Natalija Dubrovina.

Najzanimljiviji nastup, prema očekivanju, pružili su seniori. Deset momčadi podijeljeno je u tri skupine (A – s tri momčadi, B i C sa četiri momčadi). Nakon razigravanja po skupinama u četvrtfinalu su odigrani sljedeći mečevi: Zagreb DMB Produkt – Radnik Križevci 21:16, 3×3 Intercity – Novi Radio Đakovo 22:9, 3×3 Prnjavor – Komšiluk 2 22:12 i Club Monte Carlo – 3×3 Konjic 22:17.

U polufinalnom meču Zagreb DMB Produkt bio je bolji od 3×3 Intercity s 21:16, a u drugom polufinalu 3×3 Prnjavor slavio je protiv Cluba Monte Carlo 21:17.

Finalna utakmica ponudila je odličan basket u kojemu su gosti iz Bosne i Hercegovine bolje otvorili susret i došli u vodstvo 10:5 da bi četiri minute prije kraja imali i vodstvo 16:10. Međutim, s dvije uzastopne trice Hrvoja Puljka i košem Franka Dugandžića Zagrepčani hvataju priključak i u samu završnicu ulaze s poenom prednosti 20:19. Međutim, Aleksandar Petrović tricom dovodi svoju momčad do pobjede 21:20.

S obzirom da je ovo osma stanica Prvenstva Hrvatske, plasman na završnicu ostvarili su basketaši Zagreb DMB Produkta s obzirom da na nacionalnom natjecanju mogu sudjelovati samo momčadi iz Hrvatske. Međutim, pobjedinicima (Aleksandar Petrović, Danilo Mijatović, Mudžajid Smajlović i Nemanja Stanković) u Prnjavor će odnijeti vrijednu prvu nagradu (1.500 eura).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here