Pobjednici prvoga dana: Tićmina družina, Vinkovci i Borik Bjelovar!

0
586

SLAVONIJA OPEN ĐAKOVO 2023.

Subota 14. srpnja prvi je dan „Slavonija Open Đakovo 2023., Košarkaškom prvenstvu Hrvatske koje se igra na Strossmayerovom trgu u Đakovu. Ovo je osmo izdanje kojega organizira Košarkaški klub Đakovo, a sigurno je da će biti i rekordno. I to po broju prijavljenih ekipa (46) u osam dobnih skupina i broju sudionika – ukupno 176. Organizatori su se potrudili svim sudionicima kao i gledateljima ponuditi i dodatnu zabavu i gastronomski užitak. Dakle, sve ono što prati ovakve turnire koji su iz dana u dan sve popularniji i koji su postali službeni pri Hrvatskom košarkaškom savezu i FIBI. Prvoga dana odigrani su turniri u kategorijima U – 15, U – 17 i U – 19.

U poslijepodnevnim subotnjim satima prvi su na teren izašli igrači U – 15. Četiri prijavljene momčadi igrale su svaka sa svakim. Nakon tri odigrane utakmice prvo mjesto pripalo je Tićminoj družini koja je ostvarila sve tri pobjede (Alley ups 17:6; Jazavcy 17:11 i Krkani 11:5). S dvije pobjede i jednim porazom drugo mjesto pripalo je Krkanima, a trećeplasirani su Alley ups. Posljednje četvrto mjesto pripalo je Jazavcyma.

Četiri momčadi nastupile su u kategoriji U – 17. I oni su sustavom „svatko sa svakim“ odlučivali o pobjedniku đakovačkoga turnira. Najviše uspjeha sa sve tri pobjede imala je momčad Vinkovaca (VPG 18:13; Maza 15:6 i Air ball majstori 12:6). Vinkovčani su igrali u sastavu: Ante Šabić, Dino Ramljak, Kristian Senčić i Petar Vujeva). Drugo mjesto s osvojila je momčad Maza (Antun Ilakovac, Domagoj Davidović, Josip Petric i Marko Kolak) istvarivši dvije pobjede (Air ball majstori 19:10 i VPG 19:17). Trećeplasirani su VPG, a posljednje četvrto mjesto pripalo je Air ball majstorima (Emanuel Kaleb Kolarik, Lovro Mihić i Marin Šakota).

U kategoriji U – 19 nastupalo je osam momčadi (Stari Spursi, Vinkovci, Borik Bjelovar, Đakovo, Marsa, Osijek 3×3, Skradin Aurum, Wizardsi). Nakon razigravanja u dvije skupine najviše uspjeha i plasman u polufinale ostvarili su: Borik Bjelovar, Vinkovci, Skradin Aurum i Osijek 3×3.

 

U prvom polufinalnom paru Borik Bjelovar bio je bolji od Vinkovaca rezultatom 21:16, a u drugom polufinalu Skradin Aurum slavio je protiv Osijeka 3×3 (21:13). Finalna utakmica protekla je u odličnoj igri obje momčadi, a na kraju su slavili momci iz Bjelovara (Borik Bjelovar) pobjedom 21:18 nad Skradin Aurumom. Za pobjedničku momčad nastupali su: Antonio Šoš, Antun Gregar Hrženjak, Luka Žlender i Nikola Laić. Za drugoplasirane Skradin Aurum igrali su: David Maksimović, Dominik Gačina i Dominik Škugor.

Turnir se nastavlja sutra (subota) u jutarnjim satima. U 10:15 s natjecanjem kreću U 11 i U – 13 da bi od 11:00 nastupili U – 16. Ova kategorija predstavlja i službeno Prvenstvo Hrvatske jer će se pobjednik turnira plasirati na završnici nacionalnoga prvenstva. Od 15:30 na terene će djevojke. Sedam ekipa borit će se za naslov prvakinja, a prošlogodišnju titulu branit će Centarski šut VŽ.

Svakako najatraktivniji bit će nastup seniora. Deset je momčadi podijeljenih u tri skupine. Natjecanje seniora počinje u 17:30 minuta.

Dakle, još jedan dan predviđen za igru pod koševima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here