Patrick Stanić pojačava jurjevsku obranu!

0
1900

ZRINSKI UŠAO U DRUGI TJEDAN PRIPREMA

Nogometaši Zrinskoga vrijedno se pripremaju na igralištu NK Klas u Čepinu za svoju premijernu sezonu u SuperSport Prvoj nogometnoj ligi. Trener Igor Budiša zadovoljan je dosada učinjenim, a osmijeh na lice donosi mu i činjenica da se „roster“ dobrano popunio. Naime, krajem prošloga tjedna Zrinskome je pristupio još jedan provjereni igrač s prvoligaškim iskustvom. Potpis na ugovor stavio je Patrick Stanić, dojučerašnji igrač vinkovačke Cibalije.

Naime, ovaj 23-godišnji branič svoje je nogometno umijeće brusio u vinkovačkoj Cibaliji u kojoj je kao desetogodišnjak krenuo u sezoni 2010./2011. U Cibaliji je igrao za selekciju U – 17 da bi u sezoni 2017./2018. otišao u Osijek gdje je nastupao i za selekciju U – 19. Nakon tri godine, Stanić se vraća u Cibaliju gdje nastupa i za hrvatsku reprezentaciju U – 20.

Već smo spomenuli da Patrick Stanić ima i reprezentativno iskustvo. U selekciji U 17 debitirao je 6. rposinca 2016. godine pod trenerskom palicom Darija Bašića. U hrvatskoj reprezentaciji U – 19 prvu utakmicu odigrao je 6. rujna 2019. godine, a trener je bio Ognjen Vukojević.

 

Ovo će zasigurno biti veliko pojačanje za jurjevsku obranu koja se dosada isticala čvrstinom i stabilnošću. Jurjevska momčad poznata je po tome da prima malo pogodaka, a tome će svoj doprinos svakako dati i Patrick Stanić, iskusni obrambeni igrač.

Jurjevčani nemaju previše problema, svi su u pogonu i redovito treniraju dva puta dnevno. Dosadašnji kapetan Luka Matković kratko je komentirao: „Naporno je, puno treniramo, ali svjesni smo svih izazova koje nosi viši rang natjecanja, ali i naših ambicija. Zasada nema ozljeda što je najvažnije, a svi jedva čekamo subotu kada ćemo odigrati i prvu pripremnu utakmicu. Protivnici su nam dosta nepoznati, radi se o momčadi VIS Simm-bau iz mjesta Kosovo u općini Maglaj. Članovi su Prve nogometne lige Bosne i Hercegovine“, zaključio je Matković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here