Sonja Sabo i Svan Relac pobjednici, najbolji tim Bubba Shrimp!

0
1111

JUBILARNI DESETI TRIATLON BOROVIK 2023.

Ovogodišnja utrka Triatlon Borovik ima posebno značenje jer je deseta po redu dakle jubilarna koja potvrđuje opravdanost ovakvoga spoja sporta i turizma. Jezero Borovik iz godine u godinu privlači sportaše i sportske događaje koje prati veliki broj gledatelja.

U subotu 1. srpnja od 9:00 sati krenula su natjecanja, najprije za učenike i učenice osnovnih škola, a zatim i glavna utrka seniorski i seniora i to na tri dionice: plivanje (400 metara), bicikl (21 kilometar) i trčanje (5 kilometara). I ove godine organizator natjecanja je Sportska udruga Fit&Strong, a suorganizator je Turistička zajednica Grada Đakova. Pokrovitelji su ovoga natjecanja Općina Drenje i Grad Đakovo.

U glavnoj seniorskoj  utrci nastupilo je 136 natjecateljica, a u cilj je stiglo njih 134. Pobjednik u muškoj konkurenciji je Svan Relac (Triatlon klub Maksimir) kojemu je tri dionice trebao jedan sat, deset minuta i 30 sekundi. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Szabi (Vukovarski triatlon klub) s vremenom 1:11:08, a trećeplasirani je  Marko Kunac, član Vukovarskoga triatlon kluba. Njegovo vrijeme je 1:12:30.

Bivši đakovački košarkaš s zagrebačkom adresom Hrvoje Pauković (Bubba Shrimp) stigao je četvrti s vremenom 1:13:29. Dragan Baličević, također član Bubba Shrimpa stigao je na cilj kao šesti (1:15;38), a odmah do njega bio je Antonio Šutalo (1:17:41). Na dvanaestom mjestu našao se Denis Namjestnik (3Bor Đakovo) s vremenom 1:22:12. Član Vaterpolo kluba Đakovo Domagoj Marković osvojio je 17. mjesto s vremenom 1:23:43.

U ženskoj konkurenciji nastupilo je 23 natjecateljica. Još je jednom svoju dominaciju potvrdila Sonja Sabo kojoj je pripala još jedna zlatna medalja. Njen pobjednički rezultat je 1:18:04. S ovim rezultatom đakovačka triatlonka je u muškoj konkurenciji osvojila visoko osmo  mjesto. Drugo mjesto pripalo je Karli Išasegi s vremenom 1:32:58, a trećeplasirana je Valerija Šimić (1:33:22).

Ove godine nagrade su dobili i najbolji timovi. Prvo mjesto pripalo je đakovačkom timu Bubba Shrimp (Hrvoje Pauković, Dragan Baličević i Sonja Sabo) čiji je ukupni rezultat bio 3 sata, 47 minuta i 11 sekundi.

Drugoplasirani je Vukovarski triatlon klub (Ivan Szabo, Marko Kunac, Mirela Szabo) s vremenom 4:05:46. Na trećem mjestu završili su članovi Triatlon kluba Tri tim u sastavu: Dragan Madavić, Zvonimir Vukanjac i Marina Vučemilović. Njihov rezultat je 4:23:35. „Drvena medalja“ odnosno četvrto mjesto pripalo je Vaterpolo klubu Đakovo (Domagoj Marković, Robert Selec, Karla Išasegi) s ukupnim vremenom 4:26:00.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here