Đakovčani U – 11 kreću na Prvenstvno Hrvatske u Poreč!

0
1408

MLADI RUKOMETAŠI ĐAKOVA SUTRA PUTUJU U POREČ

Iako je rukometna sezona gotova, u Rukometnom klubu Đakovo još uvijek je jako živo. Naime, protekli vikend održan je, po ocjenama mnogih, odlično organizirani Međunarodni memorijalni rukometni turnir Denis Tot kojega su osvojili rukometaši Butela iz Skopja pobjedom nad Osijekom rezultatom 27:25. Treće mjesto pripalo je gostima iz Bosne i Hercegovine RK Gračanica, a četvrti su bili Đakovčani.

No, taj događaj je iza nas, a već sutra mladi rukometaši U – 11 pod vodstvom trenera Danijela Špehara putuju u Poreč na Prvenstvo Hrvatske za igrače rođene 2012. i mlađe. Đakovčani su u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi Regija 4 osvojili drugo mjesto s osvojenih 53 boda. Mladi đakovački rukometaši ostvarili su 26 pobjeda, jednu neriješeni i tri poraza uz gol razliku 808:312. Bolji od njih bili su samo Virovitičani sa 60 bodova.

Đakovčani će u Poreču (9. do 12. lipnja) s natjecanjem krenuti u petak kada će odigrati dvije utakmice (Đakovo – Maksimir Pastela, 15:30 sati i Daruvar – Đakovo, 18:30 sati). U subotu slijede također dvije utakmice: prva u 15:00 sati protiv Solina, a u 18:00 sati protivnici će im biti Rudar Adria Oil. U nedjelju će na rasporedu biti utakmice za plasman.

Nakon nekoliko godina RK Đakovo ponovo na državnom prvenstvu ima neku od selekcija mlađih dobnih skupina. Tako da u klubu s ponosom mogu reći da je Grad Đakovo i dalje rukometni grad, a igračima koji su ostvarili plasman nagrada za trud i zalaganje koje su pokazali tijekom redovnoga natjecanja. Ovo je odlična generacija o kojoj će se čuti još puno toga lijepoga, ali treba biti strpljiv i nastaviti s kvalitetnim radom.

A igrači koji putuju u Poreč su: (fotografija – stoje s lijeva na desno): Lovro Krznarić, Damjan Grubišić, Lovro Čotić, Roko Ostajmer, Karlo Hrgić, Luka Serdarević, Borna Pintarić, Paul Kapetanović; čuče: Marin Klasan, Petar Kovčić, Petar Gašpar, Bruno Gadža, Tin Kucjenić, Jure Gadža, Tomo Pejić.). Osim spomenutih igrača, u đakovačkom uspjehu sudjelovali su i: Ivan Pavao Ćurić, Mihovil Jurjević. Stručno vodstvo: Daniel Špehar, glavni trener i Davor Poljičak, pomoćni trener.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here