Sve je dobro kada se dobro završi!

0
2673

TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO CROATIA – ORIOLIK 4:0 (0:0)

Đakovo – Stadion Đakovo. Gledatelja: 300. Sudac: Alen Dobraš (Požega). Pomoćnici: Filip Damjanović (Đeletovci) i Roland Tatai (Topolje). Strijelci: 1:0 Moises (56.), 2:0 Suleiman (64.), 3:0 Ljulj (74.), 4:0 Šušak (85.).

ĐAKOVO CROATIA: Sitar, Drmić (46. Bošnjaković), Kovačević, Goluža, Ljulj (78. Šušak), Moises, Petričević, Sivrić (86. Fingernagl), Suleiman (78. Zrakić), Luketić, Klemen (80. Galičić). Trener: Stjepan Bošković.

ORIOLIK: Herceg, Bošnjaković, Kuzmić, Marsavljević (63. Jurić), Ivezić, Lužanac (63. Žamarija), Stahvić, Galović, Divković (46. Benković), Sušić, Đerek. Trener: Miroslav Stefanović.

Nogometaši Đakovo Croatije mogu odahnuti i potvrditi izreku: Sve je dobro što se dobro završi! Jer upravo utakmica posljednjega kola protiv Oriolika osigurala im je opstanak u ligi odnosno potvrdila da će i dogodite igrati u Trećoj nogometnoj ligi Istok.

A upravo strah od važnosti utakmice pomalo je „svezala noge“ domaćim igračima koji su tijekom prvoga poluvremena imali terensku inicijativu, stvarali su prilike, ali gotovo svi njihovi udarci završavali su pored Hercegovog gola. U sedmoj minuti ubačenu loptu iz kornera dočekao je Drmić i glavom uputio prema golu, ali gostujući branič loptu je izbacio s gol crte.

U 11. udarac Suleimana završava pored gola. Tri minute kasnije Sivrić ubacuje dubinsku loptu prema Karlu Ljulju koji s 12 metara puca, ali ravno u golmana Hercega. Nakon toga, uslijedilo je desetak minuta zatišja, a u 23. minuti Sivrić iskosa s lijeve strane ubacuje loptu u gostujući peterac, golman Herceg već je svladan, ali lopta prolazi tik pored vratnice. U 26. Sivrić puca s ruba kaznenoga prostora, pored gola. Opet isti igrač u 28. puca s 18 metara, i opet pored gola. Minuti kasnije i Ljuljov udarac završava pored gola. Najbolju priliku Đakovčani su imali u 31. minuti kada je na ubačenu loptu iz kornera skočio Branko Klemen, ali udarac glavom završava pored gola. U 34. svoj je udarac okušao i Goluža, ali gostujući golman je na mjestu. U 44. Moises pokušava s desne strane, ali pored gola. Umjesto zaključka: u prvom poluvremenu najzaposleniji su bili dječaci skupljači lopti jer nevjerojatno je što su sve đakovački nogometaši uspjeli poslati pored gola.

Đakovački napadi nastavljeni su i u drugom poluvremenu. U 55. minuti Sivrić puca s ruba kaznenoga prostora, ali golman Herceg bio je na mjestu. Minutu kasnije Petričević je uputio dugu loptu na drugu stranu prema Sivriću koji iskosa s desne strane puca, ali u vanjski dio mreže.  I napokon, u 56. minuti Đakovčani dolaze u vodstvo. U gostujućem kaznenom prostoru srušen je Moises, a sudac Dobraš opravdano je pokazao na bijelu točku.

Odgovornost za izvođenje kaznenog udarca preuzeo je sam Moises i preciznim udarcem pod prečku pogodio za domaće vodstvo. Tada je sve bilo lakše. U 64. akcija Đakovo Croatije krenula je kroz sredinu terena, na rubu kaznenoga prostora lopta je došla do Suleimana Abdulahua koji prizemnim udarcem pogađa lijevi donji kut. Za 2:0. Igra je tada krenula u jednom smjeru. U 74. Karlo Ljulj solo akcijom izašao je sam pred golmana Hercega i mirno šalje loptu u mrežu. Tada domaći trener Stjepan Bošković uvodi mlade snage: juniorski dvojac Marin Zrakić – David Šušak. A upravo su njih dvojica bili glavni akteri četvrtoga pogotka. Marin Zrakić primio je loptu na sredini terena, povukao ju nekoliko metara, odigrao pas rema Davidu Šušku koji vara svoga čuvara, ulazi i kazneni prostor, lažnjakom vara i golmana Hercega i mirno šalje loptu u praznu mrežu. Možda je ovaj pogodak i svojevrsna simbolika koja će nagovijestiti i neke nove vjetrove đakovačkoga nogometa.

No, o tome će vjerojatno uprava kluba razmišljati. Najvažnije je da je jedna turbulentna sezona iza nogometaša Đakovo Croatije i da iz nje treba izvući određene pouke. No, na treneru i upravi zadatak je napraviti detaljnu analizu i odrediti smjer za novu sezonu.

Nogometaši Slavonije iz Požege prvaci su Treće nogometne lige Istok jer su u direktnom obračunu s Graničarom slavili s uvjerljivih 3:0 i tako ih prestigli na tablici. Sada slijedi odmor i stvaranje strategije za novu sezonu.

Ovim putem uprava kluba zahvaljuje se svojim vjernim navijačima koji su ih pratili i u dobru i zlu i da su u ovoj turbulentnoj završnici bili važan dvanaesti igrač.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here