Forkuševčani blitzkriegom srušili Slavoniju!

0
1237

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

JEDINSTVO – SLAVONIJA (P) 2:1 (2:0)

Forkuševci – Igralište Forkuševci. Gledatelja: 100. Sudac: Slaven Florijančić (Osijek). Pomoćnici: Marin Bibković (Đurđanci) i Zoran Vlaisavljević (Đakovo). Strijelci: 1:0 Goran Matković (7. – 11 m), 2:0 Pilipović (13.), 2:1 Drga (83.).

JEDINSTVO: Primorac, Dalibor Paradžik, Špoljar (69. Horvat), Ivo Drenjanac, Goran Matković, Silvio Vočanec, Toni Pilipović, Žužul, Bježančević (75. Sinjaković), Tribuljak.

SLAVONIJA (P): Marinović, Marošević, Burek (62. Mandić), Tadijan, Uzurov, Bjelobrk, Drga, Bošković, Drmić, Škorvaga, Pecnik (87. Getoš). Trener: Tibor Novotni.

Ne bismo ovo u potpunosti nazvati iznenađenjem kola jer su Forkuševčani ovoga prvenstva znali odigrati odlične utakmice posebice pred svojim navijačima, ali ipak više se očekivalo od gostujuće momčadi koja je tijekom prvenstva konkurirala i sami vrh tablice. Domaćni su goste uhvatili „na spavanju“ te su u prvih 15 minuta postigli dva pogotka koja će se pokazati velikim kapitalom za nastavak utakmice. U sedmoj minuti sudac Slaven Florijančić opravdano je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator za domaće vodstvo bio je Goran Matković. Slavlje domaćih još se gotovo nije niti stišalo, a Forkuševčani su postigli i drugi pogodak. Trinaesta minuta bila je kobna za Punitovčane. Naime, igrač s brojem 13 (Toni Pilipović) u 13. minuti postiže drugi pogoda za Jedinstvo. Do kraja prvoga poluvremena gosti su krenuli spašavati što se spasiti da, ali domaća obrana bila je na visini zadatka.

I nastavak utakmice protekao je u gostujućoj terenskoj nadmoći. Nogometaši Slavonije imali su veći posjed lopte, stvarali su prilike, ali jednostavno danas je zakazao zadnji pad i završnica. Ipak, u 83. minuti gosti vraćaju nadu da mogu izbjeći poraz. Strijelac za 1:2 bio je Mario Drga. U posljednjih desetak minuta gosti su krenuli na sve ili ništa, ali domaća obrana bila je na visini zadatka.

Tako su se Forkuševčani pobjedom protiv renomiranoga protivnika oprostili od svojih navijača i zaključili još jednu sezonu koju s obzirom na prikazanu igru pa i na položaj na tablici mogu proglasiti uspješnom. A Punitovčani su sigurrno željeli više, međutim, mnogobrojne ozljede i  pomalo nesreća donijeli su im to što imaju. A to će biti četvrto mjesto. Zasigurno će u Punitovcima napraviti analizu i utvrditi je li sezona bila uspješna ili neuspješna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here