Đakovčani na mitingu Plivačkoga kluba Pula!

0
514

DRUGI MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING „PK PULA 2023.“

I dok đakovački plivači s nestrpljenjem očekuju najavljeno otvaranje kupališne sezone (30. svibnja) iskoristili su subotu 27. svibnja i sudjelovali na Drugom međunarodnom plivačkom mitingu kojega organizira Plivački klub Pula. Natjecanje je organizirano za kategorije mlađih kadeta i početnika.

Na pulskim bazenima nastupalo je i sedmero đakovačkih natjecatelja: četiri plivača (Franjo Francem, Mihovil Jurjević, Matija Jurjević, Oskar Schleis) i tri plivačice (Katja Francem, Inga Profusek, Lorena Klemen).

Domaćini su napravili i rang listu ekipnoga poretka uzimajući u obzir rezultate tri najbrža natjecatelja po klubu u obje kategorije za sve četiri discipline.

U muškoj konkurenciji najuspješniji su bili plivači domaćina Pule s 3850 bodova, drugoplasirana je Kantrida (3839), a treće mjesto pripalo je Areni s 3748 bodova. Đakovački plivači zauzeli su deseto mjesto s 908 bodova.

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile plivačice Nevere s 3724 boda, drugo mjesto pripalo je Puli (3673), a trećeplasirani je Sisak Janaf s 3653 boda. Đakovčanke su zauzele osmo mjesto s 987 bodova.

Najbolji pojedinačni rezultat za Plivački klub Đakovo ostvarila je Lorena Klemen u kategoriji početnica. Ona je u disciplini 50 metara slobodno osvojila dvanaesto mjesto s rezultatom 57.24.

U mješovitoj štafeti 4X50 metara Đakovčani su osvojili jedanaesto mjesto. Nastupili su u sastavu: Franjo Francem, Katja Francem, Mihovil Jurjević i Inga Profusek.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here