Ivanu Bobetiću dupla kruna u Kopru!

0
345

MEĐUNARODNO JUNIORSKO PRVENSTVO U TENISU DO 12 GODINA

U slovenskom gradu Kopru od 20. do 28. svibnja odigran je 16. Luka Koper Junior Open – Međunarodno juniorsko prvenstvo u tenisu do 12 godina. Turnir je prvoga ranga, a privukao je 107 igračica i igrača koji su se borili za titulu pobjednika. Među njima bio je i Ivan Bobetić, član Teniskoga kluba Đakovo.

Đakovački je tenisač krenuo pobjedom u prvom kolu protiv kvalifikanta Talijana Eduarda Ghisellija rezultatom 6:0 i 6:4. U drugom kolu Bobetićev protivnik bio je srpski igrač Dimitrije Gligorov. S dva sigurna seta (6:0; 6:4) đakovački se tenisač plasirao u sljedeće kolo. U četvrtfinalu austrijski igrač Hektor Freitas nije imao šanse protiv raspoloženoga Đakovčanina. Nakon dva seta rezultat je bio 6:0 i 6:2. Tek u polufinalu mladi je đakovački tenisač morao pokazati sve što zna. Protiv Švicarca Tylera Guinessa igrala su se tri seta: u prvom je Bobetić slavio sa 6:2, drugi je dobio Švicarac (6:2) da bi u trećem đakovački tenisač slavio sa 6:3. Da bi Ivan Bobetić podigao pobjednički pehar morao je svladati još jednoga švicarskoga tenisača. I protiv Thomasza van Zila Đakovčaninu su bila potrebna tri seta do pobjede. Nakon pobjede u prvom (6:3) u drugom je bilo neizvjesnih 7:5 za Švicarca da bi treći set pripao Ivanu Bobetiću s uvjerljivih 6:1. I pobjednički pehar je u rukama đakovačkoga tenisača.

A Ivan Bobetić će dobro zapamtiti turnir u Kopru jer je i u konkurenciji parova osvojio prvo mjesto. Zajedno sa srpskim igračem Dimitrijem Gligorovim stigao je na pobjedničko postolje. U prvom kolu hrvatsko-srpska kombinacija stigla je do pobjede protiv para Lukas Flego/Ermin Ramulić rezultatom 6:0 i 6:0. Nakon toga uslijedila je pobjeda protiv Erika Meolića i Alekseja Mule (6:3: 2:6; 10:6). U polufinalu nije bilo problema protiv Vala Hriberseka i Marka Škundrića (6:2; 6:1). U finalu su Bobetić i Gligorov bili bolji od para Tyler Guiness/Tomasz van Zyl. Nakon gubitka prvoga seta (5:7) Bobetić i Gligorov dobili su sljedeća dva (6:4 i 10:6) čime je ostvarena i pobjeda u parovima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here