Đakovčani šesti u Hrvatskoj!

0
683

PRVENSTVO HRVATSKE U MINI KOŠARCI

Košarkaški klub Đakovo ovu će natjecateljsku sezonu sigurno proglasiti uspješnom jer, osim seniorskoga drugoga mjesta, dvije su selekcije mlađih dobnih skupina izborile pravo nastupa na završnicama Prvenstva Hrvatske. Tako je Đakovo bilo domaćin jedne skupine Poluzavršnice košarkaša do 13 godina u kojoj su domaćini zauzeli četvrto mjesto, a protekloga vikenda najmlađi  košarkaši U – 9 nastupili su od 12. do 14. svibnja na Prvenstvu Hrvatske u mini košarci koje se igralo u Čakovcu.

Mladi đakovački košarkaši odigrali su pet utakmica od kojih su ostvarili dvije pobjede i tri poraza te su na kraju zauzeli šesto mjesto.

Šesto mjesto u Čakovcu osvojili su: Marko Punda, Oliver Kšan, Ervin Punda, Karlo Francem, Adrian Funarić, Matej Tomičić, Karlo Florijan, Donald Profusek, Jonatan David Kolarik, Erik Vrbanec Lana Jurić, Fran Pavić. Trener: Davor Lončarić.

U skupini B Đakovčani su poraženi od domaćina Mladosti Ivanovec (16:10) da bi u drugom susretu upisali pobjedu protiv KK Split (22:8). U susretu protiv Novog Zagreba uslijedio je drugi poraz rezultatom 19:10, a posljednju utakmicu grupe B Đakovčani su dobili protiv Pazina 16:14.

 

Nastup u skupini mladi đakovački košarkaši završili su kao trećeplasirani pa su u borbi za peto mjesto za protivnike dobili treću momčad skupine B. Vučići su bili bolji i slavili s 22:14.

Prvaci Hrvatske u kategoriji U – 9 su košarkaši KK Dubrovnik koji je u finalu bio bolji od Novog Zagreba (35:9). treće mjesto pripalo je Rovinju, a četvrto Pazinu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here