Franko Perković i Nina Gašparini prvaci svijeta do 14 godina!

0
677

SVJETSKO PRVENSTVO U KUGLANJU DO 14 I 18 GODINA

Nije moglo početi bolje za hrvatsku kuglačku reprezentaciju Svjetsko prvenstvo za kuglačice i kuglače do 14 i 18 godina koje se održava u Varaždinu. Već prvoga natjecateljskoga dana Hrvatska ima svjetske prvake. A da stvar bude još ljepša za đakovački sport, jedan od njih je i Franko Perković koji je zajedno s kolegicom Ninom Gapšarini osvojio prvo mjesto u disciplini Tandem mješovito. Jako ponosna na svoje učenike je i njihova trenerica Darinka Bunić.

U paru hrvatski je par bacio 120 hitaca i s ukupno 564 srušena čunja bili su bolji od drugoplasiranoga para – Poljaka Szymona Kuczewskoga i Anelie Labedzke. Hrvatski par srušio je 352 čunja u pune i 202 u čišćenju, uz četiri promašaja. Poljaci su osvojili drugo mjesto s 532, a trećeplasirani je slovački tandem Jakub Valcuciak i Anetka Šivakova (532). Poljacima je pripalo drugo mjesto jer su imali manje pogrešaka (sedam u odnosu na slovačkih deset).

Podsjetimo, da đakovačko kuglanje ima već svjetsku medalju. Nju je, srebrnu, osvojila Ana Rukavina na Svjetskom ekipnom prvenstvu 2009. godine u Njemačkoj.

A ovako to radne hrvatski svjetski prvaci:

I slave:

No, Svjetsko se prvenstvo nastavlja dalje. Sutra (nedjelja) hrvatski mladi par do 14 godina nastavlja s natjecanjem u  disciplini parovi mješovito. Ukoliko se sutra u konkurenciji 15 parova hrvatski par nađe među osam najboljih, slijedi finalni dvoboj za medalje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here