Ivan Bobetić dvostruki prvak Hrvatske do 12 godina!

0
300

POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA TENISAČE DO 12 GODINA

Mladi đakovački tenisač Ivan Bobetić ove je godine u odličnoj formi. Nakon osvajanja međunarodnoga turnira u Čakovcu mladi đakovački igrač osvojio je i naslov prvaka Hrvatske. Naime, od 6. do 11. svibnja u Vinkovcima je odigrano Pojedinačno prvenstvo za tenisačice i tenisače do 12 godina.

Na put do titule pobjednika Bobetić je kao prvi nositelj krenuo u prvom kolu pobjedom protiv Frana Vrljića (6:0; 6:1) zatim je u drugom kolu pobijedio Kaia Grimsona s uvjerljivih 6:0 i 6:1. Nešto više posla đakovački je tenisač imao u polufinalu protiv šestoga nositelja Vlahe Petkovića. U prvom setu Bobetić je bio bolji 6:2 zatim je drugi set pripao Petkoviću da bi u trećem slavio prvi nositelj rezultatom 6:4. U finalu je Bobetić došao do lagane pobjede. Ivanu Božičeviću pripala su sam dva gema. Uvjerljiva i čista pobjeda za 6:2 i 6:0 za naslov nacionalnoga prvaka.

Ali, to još nije sve. Ivan Bobetić osvojio je i naslov prvaka u igri parova. Zajedno s Vlahom Petkovićem đakovački je tenisač osvojio dvostruku krunu. Đakovačko-dubrovački par prošetao se do finala: pobijedili su: Kai Grimson/Leo Luka Kruga (6:3; 6:1), Rafael Halužan/Borna Marić (6:1; 6:2), Emil Šverko/Ivan Đipalo (6;0; 6:0). U sudaru prvih i drugih nositelja bilo je zanimljivo. Ivano Božičević i Luka Mitrović (prvi nositelji) pružili su snažan otpor Bobetiću i Petkoviću. U prvom setu bilo je 7:5, a u drugom 7:6.

Tri đakovačke tenisačice na Prvenstvu!

U ženskom dijelu turnira Đakovčana Ema Racić izgubila je u prvom kolu od Osječanke Nere Skender (6:1; 6:0).

I druga đakovačka predstavnica Lena Drmić nije bila bolje sreće. U prvom je kolu upisala poraz od četvrte nositeljice Laure Hrle (6;0; 6:1).

Treća đakovačka predstavnica Ena Barišić zapela je u kvalifikacijama. Bolja od nje bila je Goa Bisaki Burilović rezultatom 6:0 i 6:0.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here