Eli Đelatović vinkovački Orient Express, Stipo Đelatović 15.

0
526

ORIENT EXPRESS U VINKOVCIMA

„Rijetko tko  nije čuo za kultni roman Agathe Christie „Ubojstvo u Orijent Expressu“. No, znate li da je u toj priči vlak koji je postao poprište ubojstva prolazio baš kroz Vinkovce, tračnicama ravne Slavonije? Taj je vlak nekada davno doista vozio ovdašnjim tračnicama i putovao dalje prema egzotičnim krajevima, a gospođa Christie u stvarnosti je često putovala njime.“

Upravo po Orient Expressu nazvana je druga utrka vinkovačke trkačke trilogije koja je započela utrkom Orion. Organizator utrke je Udruga Halfmarathon Team u suradnji sa Sportskom udrugom građana FCT.

U ženskoj utrci na 10 kilometara nastupilo je 17 natjecateljica. Prvo mjesto osvojila je Ela Đelatović, članica Atletskoga kluba „SLA – Ante Perić“ iz Đakova s rezultatom 44 minute i 16 sekundi. Drugoplasirana je Nika Markić (47.50), a treća u cilj stigla je Marija Topalović s vremenom 53.46.

 

U muškoj utrci nastupilo je 66 natjecatelja. Prvo mjesto pripalo je Đurđu Ceriću s vremenom 35 minuta i 21 sekunda, drugi je Vatroslav Haramustek (AK Maksimir) s vremenom 35.30, a trećeplasirani Karlo Brkić istrčao je zadanu dionicu za 37.08. Stipo Đelatović, član AK SLA Ante Perić osvojio je 15. mjesto s vremenom 44.18.

Vinkovačka trkačka trilogija završit će trećom utrkom Valens Victorius koja će se trčati 18. lipnja. Riječ je o utrci s preprekama dugoj 4,5 kilometra.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here