Franko Perković upisao prvu reprezentativnu pobjedu!

0
701

HRVATSKA KUGLAČKA REPREZENTACIJA SLAVILA PROTIV AUSTRIJE

Već smo jučer objavili vijest da je đakovačko kuglanje dobilo svoga prvoga reprezentativca. Riječ je  trinaestogodišnjem Franku Perkoviću koji je pozvan u hrvatsku reprezentaciju koja će od 12. do 28. svibnja nastupati na Svjetskom prvenstvu kuglačica i kuglača do 18 i 14 godina u Varaždinu. Mladi đakovački kuglač trebao bi nastupati u pojedinačnoj konkurenciji do 14 godina i u mix paru s kolegicom Ninom Gašparini.

A hrvatska reprezentacija jučer je (nedjelja) imala prvu pripremnu utakmicu. U austrijskom gradu Ritzingu hrvatski su kuglači protiv domaćina ostvarili pobjedu 7:1, a u ženskoj konkurenciji Hrvatice su bile bolje rezultatom 6:2.

A Franko Perković u Austriji je odigrao prvi meč za hrvatsku reprezentaciju i odmah je upisao i prvu pobjedu. Mladi đakovački kuglač bio je bolji od Rafaela Waldhausera. Perković je srušio 551 čunj, a njegov protivnik 531. Uz Perkovića pobjedu za Hrvatsku ostvarili su: Karlo Petranović (600), Mrin Zekić (614), Fran Popović (611),Matej Mrle (574).

Hrvatski U – 18 i U – 14 vratili su se u Ozalj gdje će trenirati sve do početka Svjetskoga prvenstva koje se igra u Varaždinu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here