Ivanu Bobetiću đakovački Open, par Drmić/Zetović u finalu!

0
504

OTVORENO PRVENSTVO GRADA ĐAKOVA ZA TENISAČICE I TENISAČE DO 14 GODINA

Teniski klub Đakovo od 15. do 18. travnja bio je domaćin Otvorenoga prvenstva Grada Đakova za tenisačice i tenisače do 14 godina. Bila je to prilika da đakovački teniski klub pokaže još jednu mladu talentiranu generaciju koja kreće na put teniskoga uspjeha.

U muškoj konkurenciji nastupila su dvojica đakovačkih tenisača: Ivan Bobetić i Luka Matoković. Mladom Matokoviću ovo je bio jedan od prvih turnira u ovoj konkurenciji tako da je u kvalifikacijskoj skupini C upisao tri poraza.

Ali, Ivan Bobetić u turnir je krenuo kao drugi nositelj, a tu je poziciju i opravdao ulaskom u finale i osvajanjem prvoga mjesta. Bobetić je u polufinalu pobijedio Nou Matoša (4:0; 4:1) da bi se prava drama odvijala u finalnom meču gdje su se susreli prvi nositelj Dominik Škrinjar i Đakovčanin Ivan Bobetić. Nakon što je Brođanin dobio prvi set (4:1), u drugom je slavio đakovački tenisač 4:3. U trećem setu Bobetić je slavio s 10:6.

Ivan Bobetić nastupio je s Karlom Brnićem (Tennis Talents Osijek) u igri parova. Đakovačko-osječki par poražen je u polufinalu od prvih nositelja Marka Peterke i Dominika Škrinjara (4:2; 4:3).

U ženskom dijelu turnira nastupilo je pet đakovačkih tenisačica. U kvalifikacijskoj A skupini Ema Racić ostvarila je jednu pobjedu i jedan poraz, a Nina Sučić upisala je dva poraza. Ema Racić plasirala se u završni turnir.

U B kvalifikacijskoj skupini Lena Drmić ostvarila je sve tri pobjede čime se plasirala u završni turnir. Ena Barišić upisala je tri poraza.

U skupini C Iva Zetović ostvarila je jednu pobjedu i dva poraza.

Nažalost, obje đakovačke tenisačice poražene su u četvrtfinalnim susretima. Paula Smolčić bila je bolja od Drmić rezultatom 4:2 i 4:1. Ema Racić upisala je poraz od Nere Skender (4:1; 4:0), kasnije pobjednice turnira.

U konkurenciji parova Đakovčani su imali dva para: Enu Barišić/Emu Racić i Lenu Drmić/Ivu Zetović. Par Drmić/Zetović stigao je do finala gdje su bolje od njih bile prve nositeljice Ema Halajko i Amber Maria Kažinić (4:3; 4:3).

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here