Novim porazom Đakovčanke pale na treće mjesto!

0
359

PRVA B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – VINKOVCI 0:3

(18:25m 26:28: 22:25)

Đakovačke su odbojkašice u srijedu u Sportskoj dvorani Osnovne škole u Đakovačkoj Satnici odigrali pretposljednju utakmicu prvenstva. Trebao je to biti, a i bio je, sudar dvije najbolje ekipe na Istoku samo je šteta što utakmica nije imala i rezultatski naboj jer su Vinkovčanke i prije ove utakmice bile prvakinje. Jer u posljednja četiri kola Đakovčanke su upisale tri poraza i time se oprostile od borbe za naslov prvakinja.

A da je ovo bila utakmica izjednačenih protivnica potvrđuju i rezultati setova. Doduše, gošće su prvi set dobile relativno lagano prepustivši domaćim igračicama samo 18 poena. Međutim, u drugom setu vidjeli smo daleko borbenije i organiziranije đakovačke odbojkašice koje su tek u pripetavanju gošćama prepustile set. Kako su Vinkovčanke upisale drugi set, uz malo sreće on je mogao pripasti i Đakovčankama. A tada bi zasigurno bila i drugačija utakmica. U posljednjem setu, gošće su na tragu vodstva 2:0 rutinski odigrale i treći set i tako upisale novu pobjedu.

Nažalost, đakovačke su odbojkašice ovim porazom i drugo mjesto morale prepustiti kolegicama iz Višnjevaca koje sada imaju 48, a Đakovčanke 47. bodova. Daleko ispred njih pobjegle su odbojkašice Vinkovaca koje imaju 60 bodova. Tako će igračice s Bosuta po drugi puta u kvalifikacije za popunu Prve hrvatske odbojkaške lige.

Do kraja regularnoga dijela prvenstva još je jedno kola, a Đakovčanke će na gostovanje u Slavonski Brod gdje ih očekuje ekipa Kolonije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here