Nakon osvojene utrke u Vinkovcima, Ela Đelatović u Vukovaru zabila 11 golova za đakovačku pobjedu!

0
630

TREČA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

VUKOVAR – ĐAKOVO  24:26(13:11)

Vukovar – Sportska dvorana Borovo Naselje. Gledatelja: 100. Sutkinje: Anja Nemet Beli Manastir) i Jovana Vuković (Beli Manastir). Delegat: Marko Uglih (Vinkovci).

VUKOVAR: Jovana Bačić Beljić 2, Ivana Spajić 1, Ivana Balić 1, Martina Balić , Mia Miljanić 3, Željka Šterc 11, Ivana Cindrić, Patricija Car 5, Đurđijana Ostjić, Jelena Vaštag, Dunja Blašković, Paola Ondrašek, Jelka Markanović 1. Trener: Ivica Lassinger.

ĐAKOVO: Lucija Petric, Nela Jukić, Leonarada Matijević 7, Leonarda Vinković 3, Dora Mikulić  1, Ela Đelatović 12, Kiara Petricm Ana Duvnjak  3. Trenerica: Danijela Matijaković.

Ela Đelatović i Leonarda Vinković golovima su započele posao u Vukovaru u utakmici 14. kola Treće hrvatske rukometne lige Istok. Naime, Đakovčanke su povele 2:0 i činilo se da će pobjeda doći lakše od očekivanoga. Međutim, Vukovarke su od 17. do 23. minute napravile seriju 4:0 i od rezultata 6:6 stigle do 10:6 i vodstvo su održavale do kraja prvoga poluvremena. Na odmor su ekipe otišle pri domaćem vodstvu 13:11.

I opet su Đakovčanke bolje otvorile nastavak utakmice. S tri uzastopna gola (Đelatović 2 i Leonarda Matijević) gošće su povele 14:13. . Ključni trenutci utakmice dogodili su se od 41. do 46. minute kada su Đakovčanke postigle pet pogodaka za vodstvo 21:16. U tim trenutcima dominirala je Leonarda Matijević koja je postigla tri uzastopna gola, a njoj su se pridružile i Leonarda Vinković i Ela Đelatović, Igračice trenerice Danijele Matijaković održavale su stečeno vodstvo, ali u 55. minuti Vukovarske stižu na minus 1 (22:23), ali Ela Đelatović dovodi svoju ekipu do 24:22. Ana Duvnjak u 58. postiže jako važan gol za 25:23 da bi u posljednjoj minuti Ela Đelatović postavila konačan rezultat 26:24. Doduše, Vukovarke su u posljednjim trenucima imale sedmerac, ali Željka Šterc nije bila precizna.

Đakovačke rukometašice upisale su svoju petu pobjedu koja ih i dalje održava na šestom mjestu. Za nju je najzaslužnija Ela Đelatović, strijelac čak 11 pogodaka. Osim toga, treba istaknuti da je mlada đakovačka rukometašica te subote ujutro u 11:00 sati nastupala na atletskoj utrci na 5 kilometra u Vinkovcima (osvojila prvo mjesto), atletski dres zamijenila rukometnim te vodila svoju rukometnu ekipu do pobjede. Osim nje, velike zasluge pripadaju i Leonardi Matijević koja je dodala sedam golova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here